Bejelentette visszavonulását hétfőn Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya. A piros-fehér-zöld színekben a 35 éves csatár sok örömet szerzett a szurkolóknak, és számos alkalommal vette be az ellenfél kapuját.

SZALAI Ádám
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

„Nagyon büszke vagyok a karrieremre, a Bundesligában kezdtem, és ott is akartam befejezni profiként, azaz a legmagasabb szinten. Négy különböző csapatban szerepeltem, kettővel a Bajnokok Ligájában is. Jelenleg a legeredményesebb magyar gólszerző vagyok a német élvonalban” – közölte hétfői sajtótájékoztatóján a támadó, aki 2010-ben került a Mainz csapatához, majd szerepelt a Schalke 04, a Hoffenheim és a Hannover együttesében, mielőtt visszatért Mainzba. A német élvonalban 276 mérkőzésen 54 gólt szerzett.

A focista a Bors szerint döntését átgondoltnak és megfontoltnak nevezte, és azt is elmondta, hogy továbbra is a futballban szeretne tevékenykedni. 

„Azt a fajta tudást és tapasztalatot, amelyet Németországban megszereztem, szeretném itthon kamatoztatni. Olyan dolgot szeretnék elvállalni, amivel százszázalékosan azonosulni tudok, azaz nem azonnal beleugrani valamibe. A futballnál vannak az életben sokkal nehezebb problémák, de a versenyhelyzet és az állandó alkalmazkodás megtanított az élet más területén is jobban kezelni a dolgokat. Ezt a labdarúgásnak köszönhetem.”

Szalai a magyar válogatott mezét 86-szor öltötte magára, és 26 gólt szerzett a nemzeti színekben.