A Tripadvisor kihirdette a 2024-as Travelers’ Choice Awards Best of the Best Hotels rangsorait. A tíz legjobb európai szálloda közé három budapesti létesítmény is bekerült a vendégvélemények alapján. 

Voyage Hotel Belek
A vendégvélemények alapján a Belekben található Voyage Belek Golf & Spa lett Európa legjobb szállodja / Fotó: Voyage Hotels

A fenti díjjal az utazási platform azokat a szolgáltatókat ismeri el, amelyek 12 hónapos időszak alatt nagyszámú, kiemelkedően magas értékelést kaptak a Tripadvisor közösségétől – mutat rá cikkében a Turizmus.com, hangsúlyozva: a listán szereplő 8 millió helyből kevesebb mint 1 százalék éri el ezt a mérföldkövet. 

Ez alapján a tíz legjobb európai hotel közé

  • három török, 
  • három magyar,
  • egy portugál, 
  • egy ciprusi, 
  • egy spanyol és 
  • egy görög szálloda került.

A győztes a törökországi Belekben található Voyage Belek Golf & Spa lett, megelőzve „honfitársát”, az isztambuli Romance Istanbul Hotelt és a portugál Corpo Santo Lisbon Historical Hotelt Lisszabonból. 

Számunkra örömteli, hogy e listán három magyar „ház” is helyet kapott: ötödikként zárt a Hotel Moments Budapest, hetedikként a szintén a Contintental Group portfóliójába tartozó Hotel Vision Budapest, míg nyolcadikként a Hotel Clark Budapest.

Hotel
A Tripadvisor listáján ötödikként zárt a Hotel Moments Budapest / Fotó: Hotel Moments Budapest

Travelers’ Choice Awards Best of the Best Hotels:

  1. Voyage Belek Golf & Spa 
  2. Romance Istanbul Hotel
  3. Corpo Santo Lisbon Historical Hotel
  4. Rixos Premium Belek – The Land Of Legends Access (török)
  5. Hotel Moments Budapest
  6. The Blue Ivy Hotel & Suites (ciprusi)
  7. Hotel Vision Budapest
  8. Hotel Clark Budapest
  9. Ikos Aria (görög)
  10. Ikos Andalusia (spanyol)

„Az elismerés nekünk, cégcsoportszinten egy nagyon erős visszajelzés a szolgáltatásainkról, egy kiélezett európai turisztikai versenyben. Ugyanakkor ez a siker nem csupán a Continental Group, hanem egész Budapest számára, mint desztináció, komoly reklámértéket képvisel” – nyilatkozta a turisztikai szakportálnak Hajdu Miklós, a cégcsoport értékesítési és marketingigazgatója.

Ahogy azt a Turizmus.com kiemeli: Európa top 25 luxusszállodája között a Hotel Clark Budapest az 5. helyet szerezte meg, míg a szintén budapesti Kozmo Hotel Suites & Spa a 25. lett. A kis méretű és butikhotelek kategória 25-ös toplistáján pedig a 9. pozíciót foglalja el a budapesti Maison Bistro & Hotel.