Zöldgazdaság

Klímavédelem: zöldebb csomagolást és csökkenő szén-dioxid-kibocsátást ígér a Schneider Electric

Az idei első negyedév végére a Schneider Electric már közel 600 millió tonna szén-dioxid-kibocsátást spórolt meg. Az elsődleges és másodlagos csomagolás 65 százalékánál pedig már nem alkalmaznak egyszer használatos műanyagot – írta közleményében a vállalat. A társaság energiamenedzsment-képzésein már több mint 644 ezren vettek részt.

A Schneider Electric 2021-ben indította el a 2025-ig tartó Schneider Sustainability Impact (SSI) programot, melynek keretében 11 globális és több mint 200 helyi célkitűzést fogalmazott meg a fenntarthatóság területén.

Schneider Electric
Klímavédelem: zöldebb csomagolást és csökkenő szén-dioxid-kibocsátást ígér a Schneider Electric / Fotó: Schneider Electric

A Schneider Electric az idei első negyedév végére 

576 millió tonna szén-dioxid-kibocsátás elkerülésében segítette ügyfeleit, a célkitűzés 2025 végéig a 800 millió tonnás szint elérése. 

A társaság az ezer legnagyobb beszállítója szén-dioxid kibocsátásának visszafogását célzó Zero Carbon Project kezdeményezés keretében 28 százalékos csökkentést ért el, a cél pedig a jövő év végéig az 50 százalékos eredmény – írta a Schneider Electric.

A Schneider Electric kiemelt figyelmet fordít arra is, hogy csökkentse az egyenlőtlenségeket az energiához történő hozzáférés területén. Ennek jegyében az idei első negyedév végére a társaság kezdeményezéseinek köszönhetően már 48,2 millió ember jutott tiszta és megbízható elektromos áramhoz világszerte. A cég energiamenedzsment-képzésein valamivel több mint 644 ezren vettek részt, ők olyan tudásra tettek szert, amellyel támogathatják közösségüket a jövőbeli energiaszükségletük kiszolgálásában.

Klímavédelem: több mint húszmilliárd forintra pályázhatnak a fenntarthatóság irányába mozduló gazdák

Két teljesen új címen igényelhető támogatással segíti a hazai állattenyésztés fenntarthatóságát az Agrárminisztérium, összesen 22 milliárd forint keretösszeggel. A pályázatokat június elején hirdetik meg.

 

 

Schneider Electric szén-dioxid környezettudatosság klímavédelem fenntarthatóság
Kapcsolódó cikkek