A program keretében a KKV-k energiahatékonysági beruházásaikhoz kapcsolódó fejlesztési tanácsadást vehetnek igénybe az MGFÜ által minősített energetikai szakértőktől, valamint alternatív, megújuló energiaforrások alkalmazási lehetőségeinek vizsgálatát kérhetik a több mint 3 millió forintos maximális támogatási összeg erejéig. A támogatás intenzitása 70 százalék. A nyertes pályázókra a tanácsadás eredményeként elkészült Fejlesztési Tervben foglaltakkal összhangban beruházás megvalósítási kötelezettség is vonatkozik a kapott támogatás teljes összegének erejéig, amelyre a tanácsadást követően 12 hónap áll rendelkezésre. 

Engineers,Hold,Solar,Panels,Sample,For,Testing,Efficiency,Of,Solar
Fotó: ShutterstockA projekt várhatóan 150–300 vállalatnak nyújt majd segítséget, keretösszege 400 millió forint.
A támogatási kérelmek benyújtása a mai naptól lehetséges a www.vali.hu/energetikai-voucher-program oldalon, a beadási határidő 2024. június 3. A pályázati rendszerbe ügyfélkapus azonosítással szükséges bejelentkezni.
A program iránt érdeklődő KKV-k képviselői bővebb információt a program honlapján találnak, kérdés esetén pedig az MGFÜ ügyfélszolgálatához fordulhatnak elektronikus levélben az [email protected] címen vagy telefonon a +36/1 312 2213-as telefonszámon.
Az MGFÜ Energetikai Tanácsadási Voucher Program a GINOP Plusz-1.1.1-22-2022-00001 azonosítószámú, Célzott vállalkozásfejlesztési szolgáltatások biztosítása mikro-, kis- és középvállalkozások számára című projekt részeként kerül lebonyolításra a Széchenyi Terv Plusz program keretében, az támogatásával.

MFB ESG