Hová tűnhetett a rekordmértékű bérnövekmény?

A valóság újra megcáfolta a tankönyveket, de ezt lassan már kezdjük megszokni. Akkor viszont hol keressük a magyarázatot?

Nagyot zuhantak a nagy cégek beruházásai

Tavaly 20 százalékkal estek a beruházások, ebben a költségvetési szervek és a legalább 50 főt foglalkoztató vállalkozások is szerepet játszottak.

Nagy napja volt a Török Áramlatnak

A Fekete-tenger fenekén pénteken megkezdődött az épülő Török Áramlat földgáz-csővezeték csekély- és mélyvízi szakaszának összekapcsolása.

Külföldre utazik? Jobb, ha egyeztet a bankjával

Egyre több hazai turista főként a bankkártyáját használva indul útnak külföldi nyaralásra, az elmúlt hónapok történései nyomán azonban nem árt tisztában lenni néhány változással.

Megtámadták az OTP közgyűlési határozatait

Az OTP Bank Nyrt. egy részvényese bírósághoz fordult az adózott eredmény felhasználásáról rendelkező határozat hatályon kívül helyezése érdekében.

Megvan az első fogyasztóbarát lakáshitel

Az FHB Kereskedelmi Bank lakáshitele – a pályázók közül elsőként – elnyerte a minősített fogyasztóbarát lakáshitel címet az MNB pályázatán.

Szüneteltetik több osztály működését a jászberényi kórházban

Júliusban és augusztusban részlegesen szüneteltetik a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban a belgyógyászati-, a krónikus-, illetve a rehabilitációs osztály működését.

Kétmilliárdból újul meg több tucat balatoni strand

Csaknem 2 milliárd forintnyi hazai támogatással 38 Balaton-parti település 55 strandján, 344 beruházás, felújítás valósul meg az idén.

Óriásfúzió alakul az amerikai mobilpiacon

Jól teljesít a Sprint árfolyama, mióta kiszivárgott, hogy épp véglegesítik az amerikai T-Mobile-lal való összeolvadási szerződését.

Szponzorált tartalom

Fenntartható csarnokokat szorgalmaz a kosárszövetség

A tao-forrás lehívásával nagyszerű lehetőségekkel rendelkezik a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, a pályázatoknál ugyanakkor ragaszkodnak a szigorú fejlesztési tervekhez. Az új létesítmények kapcsán rendkívül fontos szempont az energiatakarékosság, a fenntartható fejlődés és a környezettudatosság.

London: több száz lakásból kiköltöztették a lakókat

Több száz lakásból kiköltöztették szombaton a lakókat az észak-londoni Camden kerületben, miután kiderült, hogy lakóépületeiket ugyanolyan külső burkolóelemekkel látták el, amilyenek a múlt héten teljesen kiégett londoni toronyházon is voltak.

A Brexit lenyomja még a reklámpiacot is

A bizonytalanságok miatt a brit cégek máris visszafogják befektetéseiket, s újabb nagy értékpapír-kereskedő jelentette be, hogy elköltözik Londonból.
13:15
Vállalatok

Fellélegezhetnek Londonban: nem drágulnak már annyira a lakások

Öt év után először enyhült az ingatlanár-emelkedés a brit fővárosban – jelenti a Bloomberg.
06:01
Vállalatok

Gigabírság és bontás vár a szabálytalan építkezőkre

A nagy összegű bírságok és a fennmaradási engedély eltörlése azt jelzik, a jövő héttől minden korábbinál szigorúbban büntetnek.

Több tízmilliárdról döntenek napokon belül

A legfontosabb vidékfejlesztési pályázatokról szeptemberig meghozzák a támogatói döntéseket, 2018. március végéig pedig minden pályázatot el­bírálnak.

Nyolcezer egyéni- és mikrovállalkozás indulhat

Június 30-tól adhatók be a kérelmek a fiatalok és az álláskeresők vállalkozóvá válását támogató európai uniós pályázatokra.

Összekapcsolnák az M6-ost Horvátországgal

A magyar-horvát szakaszon újabb gyorsforgalmi útkapcsolatra van szükség, Horvátország 2020-ra lehetővé tenné az M6-os útkapcsolat létrejöttét.

Külföldi pénzeket menthetnek meg a magyarok

Június végéig él az adókedvezmény, amellyel a külföldön tartott vagyonokat lehet hazahozni. A lehetőség hatására tízmilliárdok érkezhetnek haza.

Megkopott kissé az arany csillogása

Közvetve a Fed monetáris politikája mozgatja az arany árfolyamát, a keresletet azonban nagyban befolyásolja az indiai vetési időszak kezdete is.

Nyári hangulatú nap volt a budapesti tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 179,76 pontos, 0,50 százalékos csökkenéssel, 35 599,51 ponton zárt pénteken.

Felminősítette az MKB-t a Moody's

Javította az MKB több osztályzatát pénteken a Moody's Investors Service, a bank pénzügyi alapmutatóinak fokozatos javulásával indokolva a lépést.

Nevet váltott a problémás „megabank”

Az egy éve feltűnt, magát akkoriban még Közép-Európa legnagyobb privátbankjaként hirdető König Bank König Investment Zrt.-re változtatta a nevét.

Bekeményített a BKV a felújított metrók miatt

A BKV a felújított szerelvények műszaki megbízhatóságának problémái miatt a legsúlyosabb szankciókat helyezte kilátásba a Metrowagonmash-sal szemben.

A kormánytól kér segítséget az öntözéshez az agrárkamara

A biztonságos élelmiszertermelés fenntartása érdekében vízhiányos időszak megállapítását kezdeményezte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Váratlanul nagyot drágul az áram Romániában

A korábban meghirdetett 1-2 százalék helyett 8 százalékkal drágul július 1-től Romániában a villamosenergia.

Garázsba parancsolták az öszes felújított metrókocsit

Azonnali hatállyal kivonatta a forgalomból mind a hat felújított metrószerelvényt pénteken a Közlekedési Hatóság – közölte a fejlesztési tárca.
Világgazdaság Piactér