áramtőzsde

Létrejöhet az első régiós áramtőzsde

Együttműködési megállapodást írt alá HUPX Zrt. és MAVIR Zrt. szerb és francia cégekkel abból a célból, hogy létrehozzák az első régiós áramtőzsdét.

Erősödik az áramtőzsde

Új vezérigazgatója van a magyarországi áramtőzsdének és leányának, a gáztőzsdének is. A fő hazai és a régiós tervekről Tóth Péter, a HUPX Zrt. első embere nyilatkozott a Világgazdaságnak

Még olcsóbb lehet az áram

Az idén estek és jövőre még tovább csökkenhetnek az európai áramárak. Túl sokáig azonban aligha örülhetünk: Nyugat-Európában már drámai az erőműhelyzet.

Emelkednek az áramárak

Ingadozva, de felfelé tartanak az árak a HUPX-en. Tegnap egy nagy ugrás is volt, ma pedig a szelíd, felfelé tartó trend folytatódott.

Csökkenhet a rezsi: nem spekulál többé az áramra az amerikai nagybank

A JP Morgan közölte: nem tart több fizikai árupiaci terméket például elektromos áramot, olajat és alumíniumot. A bejelentést egy, a kormány és a bank között születendő egyezséget megelőzően tette közzé a bank. Az amerikai kormány szerint a pénzügyi cég befolyásolhatta a kaliforniai árampiacot – írja a CNN.

Napokon belül nyílik a gáztőzsde

Jövőre folytatódnak a hazai villamos energia rendszer létesítményeinek fejlesztése, kibővítése, közben további termékek bevezetésére készül az áramtőzsde, és megteszi első lépéseit a magyar gáztőzsde is.

Áramkimaradások fenyegetik Németországot

A nagy üdvrivalgással fogadott "energiafordulat", valamint a szél- és a napenergia sikere jelentős dilemma elé állítja Németországot az energiát illetően.
Világgazdaság Piactér