BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkednek az áramárak

Ingadozva, de felfelé tartanak az árak a HUPX-en. Tegnap egy nagy ugrás is volt, ma pedig a szelíd, felfelé tartó trend folytatódott.

Az augusztusi mélypont óta folyamatosan erősödnek az árak a magyar áramtőzsdén, vélhetőleg a szezonális hatások miatt.

A jellemzően hétvégente lecsúszó jegyzések az augusztus 23-24-i hétvégén még látványosan alacsonyra gyengültek, ami a csúcstermék esetében megawattóránként éppen, hogy 10 euró fölötti szintet jelentett, a folyamatosan előállított, úgynevezett zsinórterméknél pedig 17 eurót. Október első hétvégéjén a csúcstermék ára 30 euró, a zsinórtermék ára 34 euró körül járt.

Nőnek a hét közbeni jegyzések is. Most hétfőn akkora ugrás következett be, amely nagyjából a tavaly év végi szintnek felelt meg. A csúcstermékért tegnap 84 eurót is elkértek, a zsinórért pedig 80-at. Kedden ehhez képest jelentős gyengülés történt, az árak visszailleszkedtek az előző hetek lassú, emelkedő trendjébe: a csúcstermék ára most 53, a zsinóré 44 euró körül mozog. A Mavir adatai szerint kedden Horvátország, és néha Szerbia felé ment ki áram az országból, minden más irányból érkezett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.