BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bertalan Zsolt az áramtőzsde élén

A Mavir korábbi vezérigazgatója mától a Mavir-leány HUPX Zrt. első embere.

November 7-től Bertalan Zsolt (40) a hazai szervezett áramtőzsdét is működtető HUPX Magyar Szervezett Villamosenergia-piac Zrt. vezérigazgatója. Elődje, Balázs László ez év áprilisától töltötte be ezt a posztot.

A jelentős iparági tapasztalattal rendelkező szakember a Mavir közleménye szerint fontos szerepet vállalt a hazai áramtőzsde bevezetésében és elindításában, a tőzsdecég megalakításában, és részt vett a piac-összekapcsolás megvalósításában is.

Bertalan Zsolt 2011 decembere közepétől a közelmúltig a HUPX-et is ellenőrző Mavir Zrt. vezérigazgatója volt. A villamosmérnök, közgazdász Bertalan Zsolt pályafutását a Mavir anyavállalatánál, az MVM Zrt-nél kezdte, majd rövid ideig az Elműnél dolgozott, mielőtt belépett a Mavirhoz, amelynél 2002-től látott el vezető pozíciókat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.