biztos

Juncker elküldte az új EU-biztosok listáját - kap-e pozíciót Navracsics?

Az uniós előírásoknak megfelelően Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság megválasztott elnöke elküldte a biztosok nevét tartalmazó listát Matteo Renzinek, az Európai Unió soros elnökségét ellátó Olaszország kormányfőjének - közölte pénteken az Európai Bizottság.

Lista: Ennyit keresnek most Orbán megbízottai, biztosai, főtanácsadói

Jelenleg összesen 13 miniszterelnöki biztos, illetve megbízott van, közülük a legnagyobb juttatást, azaz 997 ezer 200 forintot havonta Giró-Szász András, Halasi Tibor, Szőcs Géza, Hegedűs Zsuzsanna és Félegyházy-Megyesy Jenő kap. A Miniszterelnökségen Semjén Zsolt elmondása szerint jelenleg 4 főtanácsadót alkalmaznak, havi 489 ezer 600 forintos bértől 742 ezer 900 forintos bérig.

Jövő héten ér véget az egyik problémás magyar ügyről a brüsszeli vizsgálat

Az Európai Bizottság és az Európai Parlament valószínűleg a jövő héten fejezi be annak vizsgálatát, hogy Magyarországon miként hajtották végre az Európai Bíróság ítéletét, amely a magyar bírók hivatalukba történő visszahelyezésére vonatkozik - jelentette ki pénteken Washingtonban Viviane Reding, a bizottság igazságügyi kérdésekben illetékes alelnöke.

Óriási lyuk tátong az EU költségvetésében

Az Európai Uniót tízmilliárd eurós nagyságrendű pénzügyi hiány veszélye fenyegeti. Mivel a múlt év végén a vártnál több számlát nyújtottak be strukturális segélyekről, rövid távon pótlólag közel 11 milliárd eurót kell előteremteni.

Bekeményít gáz ügyben az EU

Az Európai Bizottság célja, hogy a jövőben egységes álláspontot képviselve tárgyalhasson az energiaszállításokról harmadik országokkal.

Rehn: Nincs "B-terv" Görögország számára - Bőghet a fűnyíró

Nincs „B-terv” Görögország számára, hogy elkerülje az államcsődöt – szögezte le határozottan egy Brüsszelben kiadott közleményében Olli Rehn, a gazdasági és monetáris ügyekért felelős biztos. A Reuters hétfőn több forrásra hivatkozva úgy értesült, az Európai Unió már egy vészforgatókönyvvel is felkészült arra az esetre,ha a görög parlament nem fogadja el a következő megszorító csomagot.
Világgazdaság Piactér