expanzió

Külföldön terjeszkedik a magyar lakberendezési lánc

A régió egyik legnagyobb magyar központú franchise hálózata, a Diego hazai partnerkörét tovább bővíti és külföldön intenzív expanzióba kezd: 2020-ig megduplázza román és szlovák áruházainak számát.

Equilor: Még korai fellélegezni

Az amerikai Kereskedelmi Minisztérium közzétette a harmadik negyedéves amerikai GDP felülvizsgált adatát. A szaktárca által kiadott statisztika szerint az Egyesült Államok bruttó hazai összterméke a 2009. júliustól szeptemberig tartó periódusban 2.8 százalékkal nőtt a megelőző negyedév 0,7 százalékos visszaesésével szemben.

Európát is célba vette a "kínai gyarmatosítás"

Miután Afrika és Dél-Amerika számos nyersanyaglelőhelyét verhetetlen üzleti ajánlatokkal megszerezte, Kína most Európa felé fordult. Itt kiaknázható természeti kincsek alig maradtak, és a könnyűipari termékeivel már korábban letarolta a piacot, ezért új szegmenseket vett célba: a közbeszerzéseket, infrastruktúra-fejlesztéseket és az állami nagyberuházásokat.

Kína húzhatja ki a világot a bajból

Jócskán növeli a globális recesszió leküzdésének esélyét, hogy a jelek szerint gőzerővel beindult a kínai gazdaság – állami forrásokból táplálkozó – expanziója.
1
Világgazdaság Piactér