kamatadó

Kerülik a kamatadót a hazai befektetők

Csaknem 20 százalékkal gyarapodtak tavaly novem­ber végéig a tartós befektetési számlák. A brókercégeknél bő egymillió forinttal nagyobb az átlagos egyenleg, mint a bankoknál.

Tízéves lett a kamatadó

A lakosság megtakarítási hajlandóságát nem vetette vissza a 2006-ban bevezetett kamatadó. Az állam azonban már nem keres százmilliárdokat a teherrel, rekordalacsony bevételekre számíthat.

Alig szednek már kamatadót

Drasztikusan visszaesett a kamatadó-bevétel tavaly az alacsony kamatok miatt. A lakosság eközben egyre több szja-t igényel vissza a megtakarításai után.

Tízmilliárd eurós mentőcsomag Ciprusnak

Megállapodtak az euróövezeti országok pénzügyminiszterei a Ciprusnak szánt nemzetközi hitelcsomag fő elemeiben, a szigetország összesen 10 milliárd eurónyi forráshoz jut - jelentették be szombat hajnalban Brüsszelben.

Adómentes befektetések - Kinek mi felel meg?

Inkább rövid és középtávú megtakarításban gondolkodik a magyar lakosság, ezért a nyugdíj célra is felhasználható megtakarítások közül a rugalmasabb és rövidebb futamidejű TBSZ-t részesíti előnyben. A KBC Equitas tapasztalatai szerint a számlanyitók több mint 30 százaléka ma már TBSZ-t is nyit, míg a nagyobb állami támogatást élvező NYESZ számlák iránt kisebb a kereslet.

Korrigál a PM a kamatadó kapcsán

A Napi Gazdaság értesülése szerint a pénzügyi tárca korrigálja azt a számítási hibát a hosszú távú megtakarítások ösztönzésével kapcsolatos törvénynél, amely miatt - ha fennmarad - lehetetlenné válna a kamatadó-kedvezmény számítása a biztosítási szerződéseknél.

Bukhatják az adómentességet a hosszú távú befektetők

Miközben a tartós befektetési szerződések megkötői adókedvezményben részesülhetnek a jövő évtől a személyi jövedelemadóról (szja) szóló törvény alapján, azok, akik már régóta hosszabb távon takarékoskodnak, elveszíthetik a befektetésük hozamára járó köztehermentességet.
Világgazdaság Piactér