Pénz- és tőkepiac

Kamatadómentes hozam - 11 népszerű európai alapot „magyarít” az ING

A legnépszerűbb ING-s luxemburgi alapok is elérhetővé válnak a tartós befektetési számlát (tbsz) vezető hazai befektetők számára – jelentette be tegnap Csörgits Andrea, az ING Alapkezelő üzletfejlesztési igazgatója.

Ez év elejétől a befektetők kamatadó-mentesen vehetik fel megtakarításaik hozamát akkor, ha a pénzüket a tbsz-en helyezik el, és a gyűjtőév után még legalább öt évig nem nyúlnak hozzá. Kedvezményes, 10 százalékos kamatadó terheli a nyereségét, ha a számla tulajdonosa a harmadik és az ötödik év között veszi fel a pénzét.



További megkötés azonban, hogy a tbsz-en csak forintalapú befektetés helyezhető el: ez kizárta az adókedvezményre jogosító termékek köréből a devizaalapokat. Ám a befektetők minden bizonnyal szívesen tennék a pénzüket olyan konstrukciókba is, amelyeket a hazai alapkezelők nem kínálnak, így dél-amerikai vagy afrikai piacba fektető alapokba, esetleg tematikus, a technológiai vagy energetikai szektorba beruházó konstrukcióba.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

kamatadó hozam ING
Kapcsolódó cikkek