készítmény

Végre vannak új gyógyszerek

Tizenkét új gyógyszerrel bővül február 1-jétől a tb-támogatott készítmények köre, ennek nyomán csaknem 25 ezer beteg részesülhet új, az eddigieknél hatékonyabb és korszerűbb terápiában.

Együtt a Richter és a STADA

A Richter Gedeon Nyrt. és a STADA Arzneimittel AG együttműködési szerződést kötött két gyógyszerkészítmény fejlesztéséről és értékesítésükről – jelentette be a magyar gyógyszeripari társaság.

Az autóipar húzta a januári külkereskedelmet

Idén januárban a külkereskedelemi termékforgalom volumene jelentősen nőtt, az exporté 21, az importé 23 százalékkal haladta meg az előző évi szintet. A külkereskedelmi forgalom jelentős részét a gépek és szállítóeszközök adták, a forgalomban az autóalkatrészek játszanak meghatározó szerepet – áll a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb gyorsjelentésében.

Richter a legfrissebb alpinista

A gyógyszergyártó papírjai ugyanis újabb 4 éves csúcsra (49,400 forintra) ugrottak a tegnapi kereskedésbe - jelenti a Cashline.

Dr. Lenkei és a joghézagok - a megoldás nálunk van

A Legfelsőbb Bíróság ítéletében megtiltotta számos, Dr. Lenkei márkanév alatt futó termék forgalmazását, megerősítve ezzel az ÁNTSZ korábbi döntését. Az étrend-kiegészítőkre vonatkozó jogszabály viszont lehetővé teszi, hogy továbbra is olyan termékek kerüljenek a polcokra, amelyek súlyos egészségkárosodást okozhatnak.
1
Világgazdaság Piactér