Pénz- és tőkepiac

Richter a legfrissebb alpinista

A gyógyszergyártó papírjai ugyanis újabb 4 éves csúcsra (49,400 forintra) ugrottak a tegnapi kereskedésbe - jelenti a Cashline.

A 2006 májusi történelmi csúcshoz képest (50,790) pedig újabb történelmi magaslatokról beszélhetünk, amennyiben az azóta kifizetett osztalékokkal korrigálunk. A csütörtöki mozgások döntően a svájci PregLem megvásárlásához köthetőek, mivel a tranzakció révén tovább erősített pozíciót a Richter a magasabb hozzáadott értékő és így profittartalmú originális gyógyszerek szegmensében.

A PregLem egyébként nem rendelkezik gyártókapacitással, csupán a kutatás-fejlesztési tevékenységben érdekelt. Ebből adódóan a termékeinek forgalmazásában a Richter mellett más partnerek is részt vehetnek majd (főként, mivel egyes termékeinek kapcsán nem csak európai, hanem észak-amerikai értékesítési ambíciókat ápolnak).

A Richter részvények az elmúlt hónapokban komoly menetelést mutattak be a hazai parketten, amelyben csak közvetetten játszott szerepet a papír defenzív volta. Az utóbbi időszak bejelentéseiből (RGH-188 cariprazine eredmények, a mostani PregLem felvásárlás) a befektetők azonban alapvetően csak a pozitív momentumokat ragadták meg, amelyek kapcsán többé-kevésbé a profitpotenciál nagy részét is beárazták már.

Eközben a problémás esetek (például RGH-896 készítmény felemás vizsgálati eredményei) lényegében hidegen hagyták a piaci szereplőket. Így a későbbiekben nem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy a piaci hangulat és persze a vizsgálati eredmények tükrében némi profitrealizálás induljon meg a jelenlegi árfolyamszintekről.

részvény osztalék RGH-896 preglem cariprazine készítmény Richter árfolyam
Kapcsolódó cikkek