kötbér

Százmillió eurót már elvitt a metrófelújítás

Eddig 21 metrószerelvény érkezett vissza Budapestre Oroszországból a felújítást követően, és 19 szerelvény közlekedik az utasforgalomban – tájékoztatta a Világgazdaságot a BKV Zrt.

Kötbért fizethetnek az oroszok a metrók miatt

A BKV-nak az orosz Metrovagonmasszal kötött szerződésében különböző kárátalányokat és kötbérklauzulákat rögzítettek, ezeket a BKV „természetesen” érvényesíteni fogja – mondta Bolla Tibor, a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Már több mint egymilliárdos kötbért fizetett az Eurovegas

Az Eurovegas Hungary 2013 márciusáig összesen 1,082 milliárd forint összegű késedelmi kötbért fizetett meg a magyar állam részére – derül ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter leveléből. Mivel teljesítik a kötbérfizetési kötelezettséget, így nem lehet felmondani a koncessziós szerződést.

SCD-per: kötbért követel az állam

A Magyar Állam a Siotour Zrt.-t megvásároló SCD Holding Zrt.-től a privatizációs szerződés aláírásakor született megállapodás feltételeinek nem teljesítése miatt 2,5 milliárd forintot követel kötbér címén, amit kiterjesztett a Siotourból kivált 14 projektcégre is - hangzott el a Kaposvári Törvényszék gazdasági bíróságán zajló per hétfői tárgyalásán.

Fordult a kocka: most a kaszinó fizet

Eddig 735 millió forintnyi kötbért utalt át az államkasszába a bezenyei Eurovegas kaszinókomplexum beruházója kötbérként - írta pénteki számában a Kisalföld.

Kötbértartozás után is jár a késedelmi kamat

Vállalkozás. A kötbér utáni kamat kikötésének tilalma nem jelenti azt, hogy a kötbértartozás mint pénztartozás után nem állapítható meg késedelmi kamat – hangsúlyozta a Legfelsőbb Bíróság (LB) a következő perben.
Világgazdaság Piactér