olajkút

Új ország születhet az olaj miatt

A Grönland felett olvadozó jégtakaró és az emelkedő olajárak több olajcég érdeklődését is felkeltették a hatalmas sziget iránt. Lehet, hogy végül ez hozza el a függetlenséget a ma még Dániához tartozó Grönland számára.

Minden kárt kifizettetne a BP-vel az USA

Az Egyesült Államok pert indít a British Petroleum és nyolc másik cég ellen, mert feltételezik, hogy megszegték a szövetségi biztonsági szabályokat a Mexikói-öbölben történt olajszennyezéssel összefüggésben.

Két éves csúcson az olaj ára

A kőolaj ára két éve nem látott magasságba szökött hétfőn, miután Nigériában támadás érte az egyik kutat.

Hamarosan Irakban is megkezdi az olajfúrást a Mol

A Mol befejezte az Irak Kurdisztán Régiójában található Akri-Bijeel Blokkban mélyített első kutatófúrása, a Bijell-1 tesztelését. Az eredmények azt mutatják, hogy a korábban jelzetthez képest több, ám alacsonyabb sűrűségű olaj tör fel Irakban – tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Mexikói-öböl: Már nem csak az olajtól kell félni

Miközben a BP továbbra is a Deepwater Horizon kútból ömlő olaj összegyűjtésén fáradozik, a tudósok arra hívják fel a figyelmet, hogy nem csak a kőolaj jelent veszélyt a térségben.

Megizzasztották a BP vezérét Washingtonban

Az Amerikai Kongresszus energia- és kereskedelmi bizottságában feldühödött törvényhozók azzal vádolták a British Petroleum (BP) vezérét, Tony Haywardot, hogy a brit cég nem vette figyelembe a Mexikói-öbölben végzett olajfúrásnál jelentkező veszélyeket.
Világgazdaság Piactér