Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület

Semmit nem veszít, aki lemondja egyiptomi útját

Az utazásra nem javasolt országok és térségek kategóriájába sorolta be Egyiptomot a Külügyminisztérium január 31-én. Az egyiptomi utat befizető fogyasztóknak azonban nem kell lemondaniuk az utazásról, illetve a pénzükről.

Miért ne vegyünk boltban bejglit?

Nem érdemes nagyáruházakban megvásárolni a karácsonyi bejglit, mert nem jó minőségűt árulnak a kereskedők. Mézeskalácsból viszont számos kiváló termék kapható a boltokban - mondta az InfoRádiónak az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület élelmiszer-szakértője.

Vissza a pénzt! - Pórul jártak a Blue Travel magyar ügyfelei

Jogalap nélkül gazdagodott a Blue Travel a vulkánkitörésnek köszönhetően. Míg egyes fogyasztók nemhogy elutazni nem tudtak és pénzüket sem kapták vissza a légtérzár miatt, a Blue Travel utazási iroda az utasok repülőjegy áraiból gazdagodhatott, miután nem utalta tovább a MALÉV-tól visszakapott pénzt a fogyasztóknak.

Ránézésre kiderülhet, egészséges-e egy élelmiszer

Az Európai Parlament június 16-i ülésén a fogyasztók számára kulcsfontosságú kérdésről – az élelmiszer-jelölésekhez kapcsolódó új jogszabályról – szavaznak a képviselők. Kiderül, vajon az EP-képviselők biztosítják-e a fogyasztóknak azt a lehetőséget, hogy tudatos döntést hozhassanak, amikor élelmiszert vásárolnak.

Használhatatlan internetsebesség: tiltakozás a rendelet ellen

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület és az Európai Fogyasztói Központ Magyarország tiltakozik az elektronikus hírközlési szolgáltatásokról szóló április elsejével hatályba lépett kormányrendelet fogyasztói érdekeket sértő rendelkezései ellen.

Hogyan ne fizessünk fölöslegesen magas gázárat?

2010. április 1-től jelentős mértékű, mintegy 10 százalékos gázáremelésre számíthatunk, azoknak a gázszámlája pedig, akik eddig állami gázár-támogatásban részesültek, akár 40 százalékkal is megnőhet, adta hírül több hírforrás.

Tisztességtelen webáruházak - Versenyfutás az idővel?

Tisztességtelen szerződési feltételek miatt bírósági döntés született egy elektronikai cikkeket forgalmazó weboldallal szemben. A fogyasztóvédelmi szervezetek előszeretettel élnek a közérdekű keresetek lehetőségével, de az eljárások akár három évig tarthatnak és az ítéletek végrehajtása sem problémamentes. A Világgazdaság Online fogyasztóvédelmi szervezeteket kérdezett a témában.

Hogy ne járjon pórul a karácsonyi vásárlással

A rendszeres tájékoztató kampányok ellenére az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület tapasztalatai szerint a vásárlók továbbra sem ismerik pontosan a jogaikat. A TÜV SÜD Kermi Kft. illetékese szerint a magyar vásárlók főként az árra koncentrálnak és kevesebb figyelmet fordítanak a címkén szereplő információkra. A Világgazdaság Online a legfontosabb fogyasztóvédelmi tudnivalókat gyűjtötte össze.
Világgazdaság Piactér