Cégvilág

Hogyan ne fizessünk fölöslegesen magas gázárat?

2010. április 1-től jelentős mértékű, mintegy 10 százalékos gázáremelésre számíthatunk, azoknak a gázszámlája pedig, akik eddig állami gázár-támogatásban részesültek, akár 40 százalékkal is megnőhet, adta hírül több hírforrás.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület és az Európai Fogyasztói Központ Magyarország azt tanácsolja a fogyasztóknak, hogy legkésőbb március 31-ig írásban jelentsék be aktuális mérőállásaikat. 

Így a leolvasás időpontjában érvényes, és az árváltozás hatályba lépése előtti gázfogyasztást még a kedvezőbb márciusi árakon tudják elszámolni, mellyel több ezer forintot is megspórolhatnak a fogyasztók, bár a Gázművek számlázási rendszere elvileg automatikusan is biztosítani fogja az árváltozás érvényesítését a részszámlázás során.

A Fővárosi Gázművek honlapján olvasható továbbá az is, hogy a fogyasztók az árváltozást követő 15 napon belül telefonon bediktálhatják az árváltozás hatályba lépésének időpontjában leolvasott mérőállást. Ebben az esetben az elszámoláskor az új árat a fogyasztó által közölt mérőállástól érvényesíti a Gázművek.

 

mérőállás Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Európai Fogyasztói Központ gáz gázár
Kapcsolódó cikkek