Cégvilág

Miért ne vegyünk boltban bejglit?

Nem érdemes nagyáruházakban megvásárolni a karácsonyi bejglit, mert nem jó minőségűt árulnak a kereskedők. Mézeskalácsból viszont számos kiváló termék kapható a boltokban - mondta az InfoRádiónak az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület élelmiszer-szakértője.

 A karácsonyi bejglit érdemes otthon megsütni, vagy megbízható cukrászdából beszerezni, mivel a nagy áruházakban kapható termékek többsége silány minőségű - mondta az InfoRádiónak az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület élelmiszer-szakértője a szervezet karácsonyi süteménytesztjének eredményeit ismertetve.

A huszonöt vizsgált bejgli közül, amelyek ára 450 és 1600 forint között alakult, csupán egyetlen kapott kiváló minősítést.

A mézes, illetve a mézes jellegű sütemények zöme ugyanakkor jól vizsgázott. Ezekből a termékekből összesen 26 félét teszteltek az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület munkatársai.

A kilenc, legalább húsz százaléknyi mézet tartalmazó finomságok közül kettő került a kiváló kategóriába, míg hármat jónak, négyet pedig közepesnek minősített a vizsgálat.

A mézes jellegű, főleg külföldről behozott sütemények közül öt a kiváló, három pedig jó eredményt ért el. Két lengyel termék viszont leszerepelt, dohos íze volt - fűzte hozzá Dömölki Lívia.

Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület bejgli OFE Dömölki Lívia
Kapcsolódó cikkek