Cégvilág

Felszámolás alatt álló cég szervezte a Jacko koncertet

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesülethez (OFE) folyamatosan érkeznek a felháborodott telefonok a tegnap botrányba fulladt Michael Jackson emlékkoncerttel kapcsolatban.

Az egyik panaszos elmondása szerint az ígéretekkel ellentétben nem a világhírű énekessel korábban együttműködő zenészek (vokalisták, táncosok stb.) léptek fel, a jelmezek, a díszletek, a fényhatások, az imitátor előadása, így összességében a teljes produkció kritikán aluli színvonalú volt. A felháborodott rajongókhoz a rendőrséget is ki kellett hívni. A pórul járt panaszosok most tömegével követelik vissza a jegyek árát.

További furcsaság az ügyben, hogy a köztudatban a koncert szervezőjeként a Danubius Music Kft terjedt el, ez a cég azonban 2008. május 9-e óta felszámolás alatt áll, a cég képviseletére így egyedül a felszámolást végző cég és annak felszámolóbiztosa jogosult. Ebből pedig az is következik, hogy törvényesen e cég nevében aligha szervezhetett bárki is Michael Jackson emlékkoncertet.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület felvette a kapcsolatot a felszámolóval (Dr. Felső Vállalkozásszervező és Csődtanácsadó Kft.), ahol egyesületünket arról tájékoztatták, hogy a felszámoló semmilyen hozzájárulást nem adott ilyen koncert szervezésére, ezért igyekeznek ők is több információt beszerezni.  AZ OFE megkeresett több jegyértékesítőt is arra keresve a választ, hogy pontosan mely céggel kötöttek szerződést a jegyek értékesítésére – egyelőre azonban a jegyértékesítők a danubiusmusic.com nevű weboldalra hivatkoznak.

E weboldal honlapján a kapcsolat menüpont már nem elérhető, a Magunkról menüpont alatt azonban szerepel egy budapesti cím, e-mail cím, illetve egy Galaxy Music Ltd. cégnév is.
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület, amint a jogi helyzet tisztázódik (azaz sikerül kideríteni a szervező pontos nevét) haladéktalanul tájékoztatja a fogyasztókat erről és a jogérvényesítés pontos lehetőségeiről.

A mostani botrányos koncert után a jogszabályok szerint a fogyasztók, a hibás teljesítés miatt, illetve mivel meg is tévesztették őket, jogosultak arra, hogy jegyük vételárát visszakapják, illetve a szervezővel szemben kártérítési igényüket is érvényesíthetik (utazási költségek stb.).

jacko Galaxy Music Ltd Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület felszámolás koncert
Kapcsolódó cikkek