paksi

Közel Paks II. hitelmódosítása

Az új kormányrendeletben leosztották a változtatáshoz szükséges feladatokat, és leírták a folyamat lépéseit.

Újabb atomcsörte az osztrákokkal

Kevesellte a magyarországi zöldenergiát egy rendezvényen az osztrák nagykövetség illetékese, akinek az országában annyi magas hegy van, hogy bőven telepíthettek vízerőműveket.

Rekord számok az atomerőműből

Soha nem termelt annyi villamos energiát a Paksi Atomerőmű, mint tavaly. A biztonsági mutatói tovább javultak, és ismét az ország legolcsóbb áramtermelő forrása volt.

Paks: újabb forduló

A paksi bővítés 41 hazai közmeghallgatásán nem elsősorban szakmai vagy biztonsági kérdések merültek fel, hanem az, hogy milyen munkalehetőségeket kínál a kivitelezés, illetve az üzemeltetés. Aszódi Attila kormánybiztos közölte: a paksin túl további erőmű-beruházásokra van szükség az országban.

Paks II. Multi-D-ben

Több mint 11 ezer kivitelezési szempont összehangolásával optimalizálja majd Paks II. megépítését az a Multi-D nevű program, amely garantálja a határidők és a költségkeret tartását. Nemrég Rosztovban még egy határidő előtti blokk-átadást is lehetővé tett.

Paks jól vizsgázott

A Paksi Atomerőmű a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) elvárásai szerint működik a most zárult, átfogó biztonsági ellenőrzés alapjén, de azért mindig vannak további fejleszteni valók. A jövő héten újabb ellenőrzés indul.

Kerülő úton jöhet a paksi fűtőelem

A piaci szereplőknek kedvet kell csinálni az erőmű-felújításokhoz, Ukrajnát elkerülve is érkezhet a paksi fűtőelem. Lehet, hogy a Gazprom Magyarországon tárol majd gázt, egyébként a Déli Áramlat ellenzői nem kínáltak gázellátási alternatívát a térségnek. A nonprofit valójában „non-osztalékot” jelent. Minderről Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikai államtitkára nyilatkozott a Világgazdaságnak.

Finn atomerőmű: újabb nagy lépés

Ma megállapodtak a Finnországban építendő új atomerőmű telephelyével és kivitelezésével kapcsolatos egyes szabályozásokról. Minden dolgozót a finnországi szabályozás szerint foglalkoztatnak majd, és távol tartják magukat a szürkegazdaságtól.

Nincs veszélyben a paksi szerződés

Érinthetik a Roszatom nyugati szerződéseit azok az esetleges gazdasági szankciók, amelyeket a Nyugat Oroszországgal szemben esetleg életbe léptet, mondta a Roszatom elnöke, de közölte: e szankciók nem érintik a paksi bővítésről aláírt megállapodást.

Az MVM 41 milliárdos tulajdonosi hitelt kap

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. közgyűlése elfogadta a csoport új középtávú stratégiáját, hozzájárult a Főgáz-részvények megvásárlásához szükséges, 41 milliárd forintos tulajdonosi kölcsön felvételéhez, határozott a Vértesi Erőmű Zrt. Oroszlányi Erőműve jövőképéről. létrejön z MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt. projekttársaság.
Világgazdaság Piactér