short

Indokolt az óvatosság az őszi parketten

A növekvő globális kockázatok mellett a hagyományosan változékony október miatt is izgalmas időszak vár a hazai blue chipekre, amelyek közül a Magyar Telekom lehet a legütésállóbb a következő hetekben.

Elenyésző az árfolyamesésre játszók aránya

A legtöbb tőzsdei mutató trendszerűen emelkedik, így nem sokan foglalkoznak shortolással. A klasszikus részvényshortügyleteken kívül certifikátokkal, warrantokkal és CFD-kel is lehet keresni, ha esnek az árfolyamok.

Érdemes lehet shortolni az aranyat

Nagyobb gyengülésen van túl az arany árfolyama, az utóbbi három napban azonban felpattanást láthattunk a kurzusban.

Az OTP esésére fogadnak a legtöbben

A short ügyletek korlátozására hozott uniós jogszabály hatályba lépése óta elkerülték a nagyobb sokkok a piacokat – hangzott el a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) szerdai sajtóbeszélgetésén.

Mol kontra INA - A kormány belelendült az adok-kapokba

A tegnapi bejelentések szerint a magyar állam kiáll a MOL horvátországi tevékenységei mellett, emellett azt pedzegetik, hogy továbbra is kulcsfontosságú a menedzsmentjogok megtartása – jelenti az Equilor.

Facebook: visszajelöljük ismerősnek?

Tegnap már a 32 dolláros szinttel flörtölt a Facebook árfolyama, ami igazán csinos teljesítménynek számít. Az első kereskedési napon, május 18-án ugyanis még 42 dolláros szintről rajtolt a kereskedés, június 6-án pedig a 25,5 dollárt is megkarcolta a kurzus.
Világgazdaság Piactér