spekulánsok

2018, a spekuláns éve

Hogy ez mit takar? Nem tudni pontosan, de szerencsére a politikusok e területen szívesen sietnek a segítségünkre – véli Balásy Zsolt, a Hold Alapkezelő elemzője.

Spekulánsok is támadhatták a lejt

Makrogazdasági szinten mind nagyobb egyensúlytalanságok láthatók Romániában, a látványos gazdasági növekedés mellett a szomszédos ország egyre növekvő inflációval és fizetésimérleg-hiánnyal küzd, a bankszektor az akut likviditáshiány miatt szenved.

Orbán szerint spekulánsok uralják Európát, és nekünk nem kell még euró

Magyarországnak egészen addig nem szabad komolyan foglalkoznia az eurócsatlakozással, amíg általános fejlettségi szintje nem éri el az eurózóna fejlettségének 90 százalékát - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a kémesi kihelyezett kormányülés utáni sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva.

Orbán: a spekulációk világának leáldozott

Magyar sikertörténetnek nevezte a miniszterelnök a Richter Gedeon vállalat történetét a gyógyszeripari cég új biotechnológiai üzemének csütörtöki felavatásán, Debrecenben.

Orbán a spekulációs szélhámosságról

Az új magyar jegybanktörvénnyel kapcsolatban megfogalmazott uniós jogi érvek között vannak olyanok, amelyekkel egyetért a magyar kormány, és nem látja akadályát azok elfogadásának, de vannak köztük olyanok is, amelyekben messze vannak az álláspontok - mondta a miniszterelnök pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Cashline: most a búza ad remek alapot a lufi fújására

Ma 14.30-kor jelenik meg a júliusi kormányzati statisztika az USA-ban, amelynek kapcsán a Bloomberg és a Reuters konszenzusa is 65 ezres csökkenéssel számol. Ez azonban döntıen abból adódik, hogy az állami szektorban 155 ezres leépítéssel számolnak az elemzık, amely szezonális munkák befejezéséhez kötıdik (pl. népszámlálás) - jelenti a Cashline.
Világgazdaság Piactér