Születőben a Trump-doktrína?

Míg a korábbi elnökök a szélesebb értelemben vett amerikai kereskedelmi és biztonságpolitikai stratégia keretében foglalkoztak a nemzetközi egyezményekkel, addig Trump elszigetelt kérdésként kezeli őket.

Magyarország bevezeti az eurót? Megszólalt Varga!

A magyar gazdaságpolitika nem mondhat le arról a hosszú távú szándékáról, hogy valamikor csatlakozik az euróövezethez, ez azonban nem sürgős.

Évtizedek óta nem látott növekedést jöhet Magyarországon

Az első öt havi konjunktúraindexek alapján a gazdasági bizalom fennmaradása esetén 4-6 százalék körüli gazdasági növekedésre lehet számítani idén – írja elemzésében az MFB.

Kitermelni is alig éri meg az alacsony olajárak miatt

Nem látni, mi hozhatna tartós emelkedést az olaj világpiaci árában, a kedvező hírek is csak átmeneti erősödéssel járnak.

Vonzó a Waberer’s részvényeinek árazása

A Waberer’s IPO-jának árazása alapján kedvező szorzószámok adódtak a szektortársakhoz képest, ezért vonzó a részvény az Equilor Befektetési Zrt. szerint.

Épp hogy beindult a viharszezon, máris óriási a kár

Csaknem 600 meteorológiai kárbejelentés érkezett az Aegon Magyarországhoz a szerda esti viharokat követően csütörtök délig. A piacvezető lakásbiztosító szerint a becsült kárösszeg 170 millió forint körül alakul.

Magához ragadta a katonaság irányítását hazánk

Magyarország V4-es soros elnökségének alkalmából a magyar vezérkari főnök átvette lengyel kollégájától a V4-elnökséghez kapcsolódó katonai együttműködés irányítását.

Az emberi szemet sem kíméli a modern technika

A Nokia egykori fejlesztőire épülő Varjo hozná el a virtuálisvalóság-technológia újabb nagy dobását, az emberi szem működését utánzó eszközt készítenek.

Több tízmilliárdról döntenek napokon belül

A legfontosabb vidékfejlesztési pályázatokról szeptemberig meghozzák a támogatói döntéseket, 2018. március végéig pedig minden pályázatot el­bírálnak.

Szponzorált tartalom

Fenntartható csarnokokat szorgalmaz a kosárszövetség

A tao-forrás lehívásával nagyszerű lehetőségekkel rendelkezik a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, a pályázatoknál ugyanakkor ragaszkodnak a szigorú fejlesztési tervekhez. Az új létesítmények kapcsán rendkívül fontos szempont az energiatakarékosság, a fenntartható fejlődés és a környezettudatosság.

A katari válság: Dávid és Góliát a posztmodern korban

Idén júniusban Szaúd-Arábia és szövetségesei megszakították a diplomáciai kapcsolatokat Katarral, és gyakorlatilag blokád alá vették kis szomszédjukat.

Hasítanak a barkácsláncok

Nyereséges évet zárt tavaly a magyar barkácspiacot uraló három lánc – a Praktiker lépett előre a legnagyobbat, de az OBI és a Bauhaus is jelentősen bővült.
09:08
Vállalatok

Így keresnek balatoni ingatlant a magyarok

A nyári beköszöntével felélénkült a Balaton-parti lakóingatlanok, nyaralók iránti kereslet, amelynek a bővülő belföldi idegenforgalom is támaszt ad.
08:36
Vállalatok

Erre pörögnek a magyarok az ingatlanpiacon

Egyre szaporodnak az újépítésű lakóingatlan-projektek az országban, sok esetben már elindultak a beruházások, de akad, amelyik még csak tervezőasztalon létezik. A vevők pedig keresik maguk számára az ideális megoldást.

Szárazság okozta vízhiány pusztít Olaszországban

Katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította és a víz adagolását rendelte el az olasz kormány Parma és Piacenza városok térségében a szárazság okozta vízhiány miatt.

Komoly fejlődés küszöbén a hazai vállalkozások

Az informatikai szektor nemzetközi versenyképességének növelése érdekében szervezi meg a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Magyarország első, kizárólag IT és IKT vállalkozások igényeire szabott exportképzési programját 2017 őszén.

Már a beruházások húzzák a magyar GDP-t

A Takarékbank meg is emelte idei évre vonatkozó GDP-prognózisát: 3,6 százalék helyett már 3,9 százalékos növekedést várnak.

Új kiszolgáló zónával bővült az állatkert

A Fővárosi Állat- és Növénykertben zajló fejlesztések eredményeként csütörtökön átadták az intézmény új kiszolgáló zónáját, amelyben műhelyek, öltözők, állatorvosi állomás és a központi takarmánykonyha kapott helyet.

Rossz hírek érkeztek Amerikából

A vártnál nagyobb mértékben emelkedett az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma a múlt héten az Egyesült Államokban.

Az évszázad növénye lehet a szója

Rohamosan nő a világ szójaigénye, s ezzel együtt az olajnövény termesz­tési területe, amely becslések szerint a következő évtizedben meghaladhatja az egymilliárd hektárt is.

Dubaji felhőkarcolók mentik meg a Csepelt

Orosz turbinaüzlet és dubaji felhőkarcoló-projekt húzhatja ki az eladósodott Csepel Holdingot a gödörből. Ha minden összejön, feltőkésítik a társaságot.

Nem rohamozták meg ma a BÉT-et

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 165,96 pontos, 0,46 százalékos csökkenéssel, 35 779,27 ponton zárt csütörtökön.

Vegyes zárás a nyugat-európai tőzsdéken

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.

Az Intesa viheti az olasz bankokat

Az Intesa Sanpaolo jelenthet kiutat a Veneto Banca és a Banca Popolare tőkehiányára. A bankok mérlegeiből leválasztanák a fertőzött állományt.

Hátrányban a hazai napelemgyártók

500 milliárd forintnyi napelem-beruházás indulhat Magyarországon annak alapján, amekkora kapacitás létesítésére a leendő beruházók engedélyt kértek.

Nyár végén mutatkozhat be a Galaxy Note 8

Egyes sajtóértesülések szerint augusztus második felében mutathatják be a legújabb új Galaxy Note 8 készüléket.

Font milliókért kelhet el egy „magyar” festmény

A Sotheby’s a június 28-i kortárs aukcióján Londonban számos neves, keresett és a műtárgypiacon rendre magas árakat elérő művész mellett Andy Warhol korai önarcképét viszi kalapács alá.

Földbe rejtenék az elektromosságot a Felső-Mátrában

Mivel a levegőben jelentős gondot okoznak az elektromos vezetékek, ezért a földkábelekkel váltják ki őket a Felső-Mátrában.
Világgazdaság Piactér