Areva

Csak később kapnak atomot a finnek

Négy hónappal elhalasztják az új, harmadik generációs európai nyomottvizes reaktor üzembe helyezését a finnországi Olkiluoto atomerőműben.

A Roszatomot érdekli az Areva

A Roszatom kész részesedést vásárolni az Areva francia nukleáris energetikai társaságban, ha azt lehetővé teszik a párizsi hatóságok – közölte az orosz állami atomkonszern egyik magas beosztású képviselője.

A Roszatom a minta az Arevánál

A francia Areva egyre veszteségesebb, 2003. óta egyetlen tendert sem nyert, és nem is elég integrált. "Bezzeg a Roszatom!" - mutat rá a francia gazdasági miniszter.

Végső párbaj a temelíni bővítésért

A két felkínált reaktor közül az amerikait tartja jobbnak a CEZ a temelíni atomerőmű bővítésére kiírt pályázaton, másik három szempontból az orosz-cseh állítólag ajánlatot értékelte jobbnak. Most várja, hogy a két rivális egymásra licitáljon.

Sarkozy miatt távozik Madame Atom

Távoznia kell Anne Lauvergeonnak az Areva energiaóriás éléről, mivel a Handelsblatt szerint megromlott a viszonya Nicolas Sarkozy elnökkel.

Feladták: kiszáll a Siemens az atomenergiából

Handelsblatt hétfői számában megjelent cikk szerint a Siemens energiaipari és elektronikai konszern kiszáll az atomenergetikai üzletágból. "Megszületett az elvi döntés az atomenergetika feladásáról" - idéz a lap egy belső forrást a Siemensnél.

Sokba került a Siemensnek az orosz atom

Egy bírósági döntés nyomán a Siemens 648 millió eurót fizet volt partnerének, az Arevának a két cég szövetségének felbontása miatt.

Pakson fejleszthet a Rolls-Royce

Megállapodást írt alá a Rolls-Royce és az Areva, ami alapján tovább fejlesztik az együttműködésüket a nukleáris beruházási projektek kivitelezésében - jelentette be a két társaság.
Világgazdaság Piactér