Cégvilág

Pakson fejleszthet a Rolls-Royce

Megállapodást írt alá a Rolls-Royce és az Areva, ami alapján tovább fejlesztik az együttműködésüket a nukleáris beruházási projektek kivitelezésében - jelentette be a két társaság.

 Az Areva az egyik potenciális beszállító a Paksi Atomerőmű tervezett bővítéséhez. Kovács Pál, a tárca energetikai helyettes államtitkára a napokban tárgyalt Jean-Hugues Perreard-ral, az Areva elnök-helyettesével, amit Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerdán jelentett be.

A Rolls-Royce a megállapodás alapján az Areva meghatározó ipari partnere lesz: a szerződés magába foglalja az atomerőművek komplex alkatrészeinek gyártását, és lehetőséget teremt a reaktorok közös tervezésére.

A Rolls-Royce az atomerőmű programok számos kulcsfontosságú építési és üzemeltetési szakaszában vett már részt az ellátási lánc menedzsmentjétől a gyártási és műszaki mérnöki háttér-tevékenységig. A vállalat üzembiztonsági és irányítástechnikai rendszereket működtet 58 franciaországi erőműben és további 50 létesítményben Európában, az Egyesült Államokban és a nemzetközi piacokon.

Rolls-Royce Paks Areva
Kapcsolódó cikkek