ázsiai

Gazdagabbak a gazdagok

Több pénzük van a dollármilliomosoknak, mint a világválság előtt – derül ki a Merrill Lynch kutatásából.

Deutsche Bank vezér: A bankadóval Ázsia arathat a kárunkra

Ázsiának, mint a pénzügyi szolgáltatások profitközpontjának egyre növekvő fontossága újabb lendületet vehet, miután a kormányok az Egyesült Államokban és Európában új adókat vetnek ki a globális bankprofitra - véli a Deutsche Bank vezére, Josef Ackermann.

Kínai sztrájk miatt zuhantak a tőzsdék

Az ázsiai értéktőzsdéket szerdán többnyire a kurzusok csökkenése jellemezte, annak ellenére, hogy a Wall Street-en némi emelkedés ment végébe.

Végigrohant a bika a világ piacain

A világ legfontosabb tőzsdéi jó hangulatban kezdték a napot. A befektetők bizakodását a karácsonyi szezon forgalmi adatai táplálták, valamint az a remény, hogy a mai amerikai foglalkoztatási adat a válság enyhülését jelzi.

Egy ázsiai befektető okozhat bizonytalanságot a Borsodchemnél

Egy ázsiai befektető megjelenése okozhat bizonytalanságot a BorsodChem (BC) Zrt.-nél, ám magáról a szereplőről a vállalatnak még nincs írásos információja - mondta Wolfgang Büchele, a vállalat elnök-vezérigazgatója az MTI-nek hétfőn Kazincbarcikán.

Válságalapot hoznak létre az ázsiai országok

Japán, Kína és Dél-Korea véglegesítette annak a mintegy 120 milliárd dolláros pénzügyi válságalapnak a létrehozását, amiből a likviditási gondokba ütköző ázsiai országokat segítenék ki - jelentette be a dél-koreai pénzügyminiszter egy ázsiai pénzügyi értekezlet alkalmából.
Világgazdaság Piactér