bukás

Elindult Merkel a hanyatlás útján?

Elvesztette a frakcióvezető-választást Volker Kauder, az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így távoznia kell a tisztségből.

Hiába George Clooney, a Disney ismét elhasalt

A George Clooney főszereplésével, Brad Bird rendezésében forgatott Holnapolisz című tudományos-fantasztikus filmen, forgalmazásának befejezéséig nagyjából 120-140 millió dollárt bukhat a gyártó, a Disney filmstúdió - értesült a The Hollywood Reporter.

Török: A kormány elveszt egy fontos csatát, de a háború folytatódik

A magyar kormány az elmúlt napokban szavakban megtette azt, ami eljuttathatja az IMF és az EU tárgyalóasztalaihoz. A kapituláció előkészítése megtörtént, mára a miniszterelnök is kimondott mindent, amit ebben a fázisban kellett. „A korábbi álláspontunk fenntartása nem presztízskérdés" – üzente már inkább befelé vasárnapi interjújában, s igen, ebben a helyzetben ennél okosabbat valóban nehéz lett volna kitalálni. A folytatás mégis elsősorban attól függ, hogy később lehet-e – vélekedett blogjában Török Gábor, a Vision Politics igazgatója.

Bukásra ítélt gazdaságpolitika - blog

Nem, az Orbán-kormány nem bukott meg a második leminősítéstől sem. Őszintén szólva akik azt állítják, hogy itt a vége és mindenkinek takarodnia kell, de most azonnal, nagyjából pont annyira irritálóak, mint akik azt magyarázták úgy 2007-08 körül, hogy a kormánynak mennie kell, mert elvesztette a legitimitását - írja blogjában Sztojcsev Iván, a Világgazdaság munkatársa.

Egymás után hullanak a kormányok az euróövezetben

Szűk egy év alatt az euróövezeti kormányok harmadát döntötte be a gazdasági válság – Olaszországban tegnap mutatták be az új kabinetet. Ráadásul a sornak még nincs vége: hamarosan a spanyol kormányt is kipenderíthetik a választók a hatalomból.
Világgazdaság Piactér