Lemondott az EasyJet operatív igazgatója, miután az elmúlt hetekben több járattörlés és fennakadás történt a légitársaságnál – írta meg a BBC

A légitársaság közölte, hogy 

Peter Bellew más üzleti lehetőségek miatt távozott, és sok sikert kívántak neki.

A bejelentés azután érkezett, hogy több ezer EasyJet-járatot töröltek, néhányat rövid időn belül.

Airport Schönefeld
Fotó: DPA-Zentralbild / DPA Picture-Alliance / AFP

A brit szakszervezet a múlt hónapban bírálta a légitársaság vezetését, amiért szerintük 

a felső vezetők nem irányítják az EasyJetet,  és felszólították a Bellew-t, hogy vegye kézbe az irányítást. Bellew lemondását bejelentve Johan Lundgren vezérigazgató közölte, hogy a vállalat „teljesen a biztonságos és megbízható működésre összpontosít ezen a nyáron”.

Az ideiglenes az operatív igazgatói pozíció „David Morgan nagyon hozzáértő kezében lesz” – mondta a vezérigazgató –, aki ezen a nyáron erős vezető szerepet fog betölteni a légitársaságban. Morgan 2016 óta dolgozik EasyJetnél, jelenleg a repülési műveletek igazgatója. Korábban a légitársaság teljes működését vezette, 2019-ben ideiglenes operatív vezérigazgatóként. 

Korábban a VG is megírta, hogy a társaság csökkenti a járatok számát a nyári csúcsidőszakban, mivel a repülőterek a létszámhiány miatt mérsékelték a napi forgalmat. Májusban már azt közölék, hogy ebben a negyedévben már a 2019-es kapacitás 90 százalékát és a negyedik negyedéveben 97 százalékát fogják működtetni. Az európai légitársaságok és repterek munkavállalók ezreit bocsátották el a Covid-világjárvány alatt, és emiatt felkészületlenül érte őket a korlátozások feloldása után megnövekedő kereslet és utazási kedv. Az EasyJet közleménye szerint az áprilisi és májusi utasszám hétszer magasabb volt, mint az előző év azonos hónapjaiban. 

Hosszú sorok, késések és járattörlések az európai repülőtereken – ezt tegyük, ha velünk is megtörténik

Nagyobb lendülettel indult újra a nemzetközi turizmus a járványügyi korlátozások feloldása után, mint amikor abbamaradt, 2019-ben.