A Disney folyamatosan veszít a részvényei értékéből, már több mint ötven milliárd dolláros mínuszban járnak, amióta a floridai gyermekvédelmi törvény ellen harcolnak 

– írja a V4NA portál. Volt olyan részvényes, aki konkrétan felszólította a Disney vezetőjét, hogy ne pazarolja a pénzt politikai hadjáratokra.

Florida kormányzója közben visszavonta a Disney World különleges önkormányzati státuszát is. Az állam ezzel véget vetett annak az 1967-ben beiktatott törvénynek, amely lehetővé tette, hogy a kerület – amely a vállalat több mint 25 000 hektáron fekvő közép-floridai vidámparkjait foglalja magába – ugyanolyan hatáskörrel járjon el, mint egy megyei önkormányzat.

Azzal, hogy megszűnik ez a jogkör, a Disney jóval magasabb adót kénytelen fizetni a jövőben. 

Fotó: Shutterstock

A kormányzó provokációnak tartja a Disney akcióját, a világvállalat ugyanis nekiment annak a törvénymódosításnak, amely megtiltja, hogy a gyerekeknek szexualitásról tanítsanak egészen harmadik osztályos korig. Florida állam ugyanis úgy véli, hogy csakis a szülők joga eldönteni, hogy mikor és milyen módon találkoznak a gyermekeik ezekkel a témákkal.

A Disney szerint viszont minél korábban el kell kezdeni a gyerekek érzékenyítését. Ennek érdekében egyébként 

egy külön munkacsoportot is létrehoztak, amely azért felel majd, hogy minél több LMBTQ karakter jelenjen meg a mesékben.

Miközben az Egyesült Államokban egyre több helyen jogszabályokkal korlátozzák a nemváltoztatás korhatárát és az ehhez szükséges gyógyszerek hozzáférhetőségét, a Disney az alkalmazottai és azok családjai számára létrehozott egy olyan programot, amely lehetővé teszi, hogy hozzáférjenek ezekhez az eljárásokhoz. A vállalat elhagyja a korábban használt „hölgyek, urak, fiúk és lányok” kifejezéseket is a vidámparkban.

A Disney egyik vezetője azt is elismerte, hogy a vállalat azért igyekszik növelni a sokszínűséget a cégen belül, mert az jót tesz az üzletnek