EMA50

A bikák a Fedtől várják a megoldást

A Dow Jones pénteken áttörte a pszichológiailag is rendkívül jelentős 11000 pontos ellenállási szintet, május óta ez az első alkalom, hogy újra ezekbe a magasságokba tört.

A várva-várt kitörés?

Az amerikai részvénypiac hétfőn végre kitörte a hónapok óta oldalazó sávot, és folytatta a hó elejétől induló száguldást. Minden index 1% fölötti hozamot ért el, melyet két jó hír is támogatott.

A medvék kicsit pihenni szeretnének már

Az amerikai részvények sorozatban a negyedik zuhanó délutánt élték meg, miután a világvezető tőzsdeindexeit a különösen rossz ingatlanpiaci makro adatok a mélybe küldték. Az európai tőzsdék zuhanását Írország és Görögország vezette, és még a nap korábbi részében az ázsiai piacok is inkább veszteség felé hajlottak.

Nehéz idők járnak, medvés események várhatóak

A legtöbb piaci szakértő az S&P 500 index 1070-es szintjét jelentős támaszvonalnak tartja. Pénteken az index a nap legnagyobb részében e szint fölött kereskedett, de csak kevéssel fölötte tudott zárni 1071.69-en.

Mindenki a gazdaság helyreállására vár, hiába

Tegnap a Wall Street egész nap pirosban tartózkodott. Meglepő növekedési adat érkezett az első alkalommal munkanélküli segélyért jelentkezők számáról. A Cisco (CSCO $21.36 –9.99%) kiábrándító számai is hozzájárultak az adatok sokaságához, amik a gazdaság helyreállásának megtorpanására mutatnak.

A részvények előnyt kovácsoltak a kapkodásból

Az amerikai részvénypiac a nap legnagyobb részében negatív tartományban tartózkodott, ahogy a befektetők egyik szemüket a képernyőkön, másikat a British Petrol vezérigazgatójának kongresszusi meghallgatásán tartották. A nem túl jó gyártói adatok és a növekvő munkanélküli kérelmek szintén nem segítettek, de a kereskedés utolsó perceiben a piac végül feljebb tornászta magát, és enyhe nyereségekkel zárt.

Mi várható a héten a Wall Street-en? Heti elemzés

A Fed diszkont-kamatláb emelésének hatása rövid életű volt, így a részvénypiac az év eddigi legjobb hetét zárta. A Dow Jones 3%, az S&P500 3.13%, a Nasdaq pedig 2.76%-os emelkedést könyvelt el.
1
Világgazdaság Piactér