Pénz- és tőkepiac

A bikák a Fedtől várják a megoldást

A Dow Jones pénteken áttörte a pszichológiailag is rendkívül jelentős 11000 pontos ellenállási szintet, május óta ez az első alkalom, hogy újra ezekbe a magasságokba tört.

Szerző: Tradenet Global

Az emelkedést a Fedtől várt segélycsomag lehetőségének reménye hajtja. A pénteken publikált munkaerő piaci adatok szerint az amerikai gazdaság 95 000 munkahelyet veszített. A munkanélküliségi ráta 9.6%-os szinten maradt.

A jelenlegi környezetben a jó gazdasági adatok pozitív hatással vannak a gazdaságra és a rosszak minden törvényt felborítva még jobb hatást érnek el. A bikák a Fedtől várják a helyzet orvoslását, így a következő mentőcsomagot is. A jelentésidőszak magas fokozatra kapcsol ezen a héten, hiszen olyan cégek készülnek riportot kiadni, mint az Intel (kedd), JP Morgan (szerda), General Electric (péntek).
 

S&P 500 (SPY)

Az S&P 500 index felfelé ívelő trendje zavartalanul folytatódik és egyre magasabb értékeket hódít meg. Jelenleg az S&P 500 egyre jobban távolodik a mozgó átlagok vonalaitól és talán készülőben van egy esetleges korrekció. Korrekció esetén az index először az EMA20 mozgóátlag 114-es értékénél találhat támaszra. Egy erősebb mozgás esetén nem kizárt, hogy az árszint újra meglátogatja az EMA 50-es vonalát a 112-es szintnél. A legközelebbi jelentős támasz szint 113 pontnál található, míg a következő ellenállásba 117.70-nél ütközhet az árfolyam.


Dow Jones EMA50 bikák Fed spy korrekció jelentés támasz
Kapcsolódó cikkek