Pénz- és tőkepiac

A medvék kicsit pihenni szeretnének már

Az amerikai részvények sorozatban a negyedik zuhanó délutánt élték meg, miután a világvezető tőzsdeindexeit a különösen rossz ingatlanpiaci makro adatok a mélybe küldték. Az európai tőzsdék zuhanását Írország és Görögország vezette, és még a nap korábbi részében az ázsiai piacok is inkább veszteség felé hajlottak.

Szerző: Tradenet Global

A Dow Jones –1.42%-kal 10040 pontra, az S&P500 index –1.45-kal 1051 pontra, a NASDAQ pedig -1.66%-kal 2123 pontra hanyatlott. A New York-i forgalma mindössze 1 milliárd volt, ami alátámasztja az aktivitás hiányát, mely ezt a határozatlan időszakot jellemzi.

A szerdai nap legfontosabb bejelentése a kereskedés nyitása előtt megjelenő adatok, melyek által megismerjük a tartós fogyasztási cikkek rendelésállományát és az új építésű ingatlanok értékesítési számait is. A bikák a jó hírek hiányát megérezve teljesen visszavonultak, és az egyetlen igazi keresletet az olcsó vételre vadászók jelentették.
 
S&P 500 (SPY)

Az index újra esett, és újból tesztelte az 1050-es rövid távú támaszt. Négynapi hanyatlás után a medvék kicsit pihenni szeretnének már, mielőtt újra megfeszítik erejüket. A Fej és Vállak alakzat még mindig jelen van a heti grafikonon. Egy dolog biztos: az indexnek nincsen határozott elképzelése arról, merre menjen tovább.

Nehéz lenne olyan ösztönző erőt megnevezni, ami beindíthatná a befektetők fantáziáját, ám a negatív hatások listája meglehetősen hosszú, és ezek bármelyikén megcsúszhat a piac a következő napokban és hetekben. Ezért jelenleg a bölcs kereskedőnek okosan kell kezelnie a kockázatokat. Néha a legjobb védekezés a támadás… mostanában azonban a védekezés legegyszerűbb fegyvere az, ha simán a partvonalon várjuk, hogy a piac iránya kirajzolódjon.

Az index –1.45% eséssel zárt 1051 ponton.

NASDAQ (QQQQ)

Az EMA200 indikátor letörése némi előrejelzést ad a piac várható irányáról, az index azonban még mindig abban az ártartományban van, ahonnan valamerre ki kell törnie. Az EMA20 és EMA50 indikátorok jelenleg ellenállási szintet jelentenek 45.55 pontnál.

Az index –1.66% mozgással zárt 2123 ponton.

Félvezetők ($SOX)

A chipszektor rossz hangulatú és sikertelen napot élt meg, ami nem tudott elegendő korrekciót létrehozni, hogy a shortra eladókat visszatartotta volna, netán elbizonytalaníthatta volna a medvéket.

Az index továbbra is távol van a 200 napos hosszú távú mozgóátlagtól. A legközelebbi támasz a hónap mélypontján, 319 pontnál található, és egy ennél jóval gyengébb szintben is bízhatunk az éves mélypont 310-es értékén. Az index már nincs messze ezektől a jelentős támaszoktól. Ezen a héten meglátjuk, hogy van-e elég ereje az indexnek korrigálni az EMA200 indikátor 343.29-es értéke felé.

A szektor -1.66% hanyatlással 318.41 ponton zárt.

Bankok ($BKX)

A bankrészvények erőteljes letörést produkáltak, és jelenleg ők vezetik a Wall Street zuhanását az újabb mélypontokra. Az index közeledik a 43.50-es utolsó támaszhoz, aminek letörése mélybe húzhatja az ágazatot.

Az index –2.15% gyengüléssel 43.59 ponton zárt.

Biotech ($BTK)

Az index tovább oldalazik az 1000 és 1120 pont által határolt tartományban. Amíg ebből a sávból ki nem lép, nehéz lenne állást foglalni a várható irány mellett. A keddi kereskedési nap az EMA200 vonalához közel zárt, és a záróár sem tükröz semmiféle elkötelezettséget.

A szektor -1.8%-os mozgással 1046 ponton zárt.

EMA20 medvék Dow Jones EMA50 indikátor Fej és Vállak spy tradenet Nasdaq
Kapcsolódó cikkek