Pénz- és tőkepiac

Folytatódik a száguldás? - Pihenésre szorul a piac

Pénteken egy újabb lassú napot láthattunk az amerikai részvénypiacon, melyen az indexek ismét szűk sávban oldalaztak.

Szerző: Tradenet Global

A kereskedőket ez nem igazán hatotta meg, inkább arra az árra kíváncsiak, ahol a nagy játékosok jelentősen megnövelnék a pozícióikat. A piac épp erőt gyűjt a következő komolyabb elmozdulásához. Most, hogy annyi piac áll szélsőséges értékeken, a következő mozgás iránya egyszerre fog utat mutatni számos ágazatban.

A harmadik negyedéves jelentési időszak ezen a héten veszi kezdetét. Az általános vélekedés újabb sikeres negyedévet zárhatunk, ám kevesebb és kisebb meglepetésekkel, mint az előző negyedévek voltak. A hét legnagyobb gazdasági bejelentése a pénteki hivatalos munkanélküliségi adat lesz.

S&P 500 (SPY)

Az utolsó öt kereskedési napot az S&P 500 index élesen behatárolható szűk sávban töltötte a 113-115-ös tartományban. Közvetlenül e tartomány aljánál található a július-augusztusi jelentős ellenállási vonal, mely mostanra támasszá változott. Úgy gondoljuk, hogy a piacnak némi pihenésre és a nagymértékű és meredek szeptemberi emelkedés korrekciójára van szüksége. Ez idő alatt újra meglátogathatja az EMA20 és EMA50 szintjeit, majd folytathatja útját az éves csúcs megdöntése felé.

EMA50 index spy befektető tradenet kereskedő piac
Kapcsolódó cikkek