félvezetők

Sok még a kockázat a csiprészvényekben

A hét végi G20-találkozó után nagyot ugrottak a félvezetőipari amerikai részvények, de az átalakuló szektor kilátásait még mindig a kereskedelmi háborús feszültségek és a szokásos ciklikus ingadozás árnyékolja be.

Óriási az igény a félvezetőkre

Januárban 22,7 százalékkal nőtt a félvezetők globális eladása éves összevetésben. 37,6 milliárd dollár értékben értékesítettek chipeket világszerte.

Csúcsot döntött a félvezetők eladása

Tavaly 21,6 százalékkal rekordszintre, 412,2 milliárd dollárra nőtt a félvezetők globális eladása. Egy évvel korábban szerényebb, 1,1 százalék volt a bővülés.

Egész jó üzlet a félvezetőgyártás

Erős év volt a félvezetőgyártóknak 2017, a szektor ETF-je (XSD) – az S&P 19,5 százalékos hozamát megverve – 25 százalékos megtérülést hozott.

Amerikai részvénypiac: Kellett egy kis korrekció

Az amerikai részvénypiac hétfőn egy gazdasági hírektől mentes kereskedés során enyhe hanyatlást ért. A határozott irány hiánya miatt sok piaci szereplő maradt inkább a partvonalon. A kereskedés forgalma alacsony maradt, mindössze 919 millió részvény cserélt gazdát a New York-i tőzsdén, ami számottevően alacsonyabb az éves átlag 1.4 milliárdos mennyiségénél.

Nap végére elfogyott a lendület

Az amerikai részvénypiac nyolc napos száguldása ért véget kedden, az indexek vegyes képet mutattak záráskor. Az ellenállási terület körüli profit kivét mindenképpen várható volt az index augusztusi veszteségeinek helyreállításakor. A vártnál erősebb gazdasági adatok is megjelentek és a kereskedés forgalma is növekedni kezdett – bár nap közben a mozgás még mindig gyenge volt.
Világgazdaság Piactér