luxusingatlan

Egyre jobban feszül a buborék

Nem zárt jó évet a luxusingatlan-piac, a keresleti és a kínálati oldalnak is számos problémával kellett szembesülnie. Az ingatlanárak több nagyvárosban csökkenni kezdtek.

A hercegség az élre tört

A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy már nem a hongkongi, hanem a monacói luxusingatlanokért kell a legtöbbet fizetni a világon.

Szédítő árú ingatlanok - Körkép a luxuspiacról

A magyarországi luxus ingatlan piacot családi házak esetében a 300 millió forint fölötti, lakásoknál pedig a 100 millió forint fölötti áron kínált ingatlanok jelentik. Ezek aránya a teljes országos lakáspiac alig másfél százalékát teszik ki. Legnagyobb részben a fővárosban találhatóak, a vidékiek közül többségük a Balaton környékén. Ebben a szegmensben a döntően készpénzes vevők jellemzően lassabban döntenek és inkább érzelmi megfontolásból – szemlélteti az Otthon Centrum, amely a felsőkategóriás-és luxusingatlanokat közvetítő Prestige MLS nemzetközi hálózat magyarországi tagja.

Jöhet a krach - Hiába öntötték a pénz a gazdaságba

A fejlett államokban elindított kolosszális összegű élénkítő csomagok a reálgazdaságban alig hoztak némi javulást, ami mégis annak látszik, az egy újabb, hatalmas pénzügyi buborék – állítja a Der Spiegel.

Befektetési tipp: vegyen luxusingatlant Miami Beach-en

Továbbra is látványos Miami Beach luxusszolgáltatásokat nyújtó öröklakásainak értéknövekedése, miközben egyre élénkebb az érdeklődés az újonnan induló projektek iránt a floridai Riviérán. Az új beruházások közül a St. Regis Bal Harbor Resort&Residences óceánparti eleganciájával kétség kívül a legexkluzívabb épületegyüttes és legvonzóbb befektetői célpont lesz az elkövetkezendő időszakban - derül ki a Florida Investment közleményéből.

Rózsadomb a válság nyertese

A nemzetközi pénzügyi válságnak pozitív hatásai is vannak a magyar ingatlanpiacra nézve. Legalábbis rövidebb távon – olvasható az egyik fővárosi ingatlanpiaci szereplő VGO szerkesztőségéhez eléjuttatott gyorselemzésében.
1
Világgazdaság Piactér