A tulajdoni lap tanúsága szerint Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára és Apró Piroska egy új építésű, örökpanorámás luxuslakást vásárolt a II. kerületben. A január végi ingatlan-nyilvántartási adatok szerint a Gyurcsány házaspár és Dobrev Klára édesanyja a Bimbó út egyik luxusszínvonalat képviselő, új épületében szerzett tulajdonjogot – írja a Magyar Nemzet

Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára és Apró Piroska egy új építésű, örökpanorámás luxuslakást vásárolt a II. kerületben.
Fotó: Magyar Nemzet

A cikk emlékeztet, hogy Gyurcsány Ferenc még 2022 októberében arról beszélt a Partizánban, hogy egy éven belül értékesítik az Apró-villát, mivel egy kivételével már az összes gyerekük elköltözött. Mint mondta, Dobrev Klára jórészt Brüsszelben tartózkodik, csak „kóvályognak” az óriási házban, és így „mi a csudát” is csinálnak az épületben. Az ingatlannyilvántartás adatai szerint egyelőre még Dobrevék tulajdonában van a Szemlőhegy utcai villa.  

A DK elnöke a 2019-es évre vonatkozó vagyonnyilatkozata óta minden évben feltüntetett egy „lakásvásárlás-foglaló és előleg” megnevezésű összeget más szerződés alapján fennálló pénzkövetelésként. 

Ez az összeg 2022-ben már 446,5 millió forintra rúgott, 2021-ben 348,25 millió, 2020-ban 225 millió, 2019-ben szintén 225 millió forint volt. 

Gyurcsányék új lakása kertkapcsolatos, mégis zavartalan a panorámája.
Fotó: Magyar Nemzet

A Bimbó út 80. tulajdoni lapja szerint 2021 szeptemberében 

Gyurcsány Ferenc 87/960 és Dobrev Klára szintén 87/960 tulajdonrészt szerzet az ingatlanban. Apró Piroska valamivel korábban, már márciusban 111/960 tulajdoni hányadot vásárolt.

Az örökpanorámás rózsadombi telekre megálmodott épületről és a benne készülő egyik – akkori árfolyamon számolva 4,31 milliós négyzetméteráron kínált – lakásról 2022 őszén az Ingatlan.com portálon minden részletre kiterjedő hirdetést közölt a kivitelező: „Büszkén bemutatjuk a legújabb rózsadombi luxuslakóházunkat, a Rózsadomb Villát. A szóban forgó lakás kertkapcsolatos, mégis zavartalan panorámás a Lánchídra, a Szent István-bazilikára, a Halászbástyára, a Mátyás-templomra, illetve a XII. kerületi hegyvidékre is. A lakás előtt és mellett elterülő, mintegy kétszáz négyzetméteres kertrész a lakás kizárólagos használatába kerül” – olvasható a hirdetésben. 

A Gyurcsány-villa előtt és mellett elterülő, mintegy kétszáz négyzetméteres kertrész a lakás kizárólagos használatába kerül.
 Fotó: Magyar Nemzet

Az ingatlanfejlesztők arról is tájékoztatták az érdeklődőket a hirdetésben, hogy a Rózsadomb rendkívül nyugodt és csendes utcájában, a Felvinci út és a Bimbó út közötti tömb belsejében, 2150 négyzetméteres telken valósítják meg mindössze hatlakásos lakóházukat. A telek bejáratai a Bimbó út 80., illetőleg a Tulipán utca 21. szám alatt nyílnak, tehát két oldalról is megközelíthető az ingatlan. „Ha a Rózsadomb Villaparkot nem számítanánk, új telkünket nyugodtan nevezhetnénk páratlannak is” – olvasható az Ingatlan.com portálon.