Új összetétellel hoztuk nemrég nyilvánosságra a magyarországi luxusingatlan-piac toplistáját, amelyről időközben lekerült lagzi Lajcsi mocsai kastélya, sőt az egykori legdrágább lakóépület, egy Andrássy úti palota sincs már eladósorban.

A kastély ura hajdan sokszor és büszkén mutatta meg a világnak mesés birtokát. 
Fotó: Szabolcs László / MW Bulvár

Kora tavasszal 13 millió eurós irányáron bukkant fel a luxuspiacon Galambos Lajos, művésznevén Lagzi Lajcsi mocsai kastélya. Az akkori euró-forint árfolyamon 5,1 milliárd forintért lehetett megvenni az ingatlant, a nyár elején azonban a megerősödött forint, és akkor 4,9 milliárd forintér volt az ára.

Galambos Lajos otthonáról a  következőket lehet tudni:

  • a kastély 33 szobát foglal magában,
  • a főépület 1868 négyzetméter alapterületű,
  • a kastélyhoz tartozik egy több mint 13 ezer négyzetméteres birtok is,
  • itt élt az ismert zenész hajdan mesebeli életet családjával,
  • már 2016-ban is eladó volt az ingatlan.
20230125  Mocsa-BoldogasszonypusztaGalambos Lajos, Lagzi Lajcsi otthonában.fotó: Szabolcs László (SZL)MW Bulvár 
20230125 Galambos Lajos Mocsa Boldogasszonypuszta fotó: Szabolcs László
Kívül-belül fényűző életszínvonalról tanúskodott a sztárzenész otthona. 
Fotó: Szabolcs László / MW Bulvár 

Amit nem tudni, és egy fél országot foglalkoztat most, hogy mi lett a kastéllyal. Több médium munkatársai is érdeklődtek a faluban, az ott élők szerint nagy a csend a kastély körül. Az időközben börtönbüntetését töltő, elvált zenész volt felesége és gyerekei korábban többször felbukkantak ott, de egy ideje már nem látnak mozgást a falubeliek az épület körül.

Hol lakhatnak ma a milliárdosok Magyarországon? – Sorra vettük a legértékesebb eladó ingatlanokat

Nettó hatmilliárd forintos irányárral egy Andrássy út végi palota ma a legdrágábban kínált lakóingatlan Magyarországon, Lagzi Lajcsi mocsai kastélya pedig az ezüstérmes a lakáspiaci toplistán. A több milliárdot érő ingatlanok általában több évig vannak eladósorban, az eurósított irányárakkal pedig évről évre történelmi rekordokat írnak.

A mocsai kastély sorsával a Kiskegyed stábja is foglalkozott, a lap információi szerint a család meggondolta magát, megtartja a luxusingatlant, amely állítólag jelenleg sem lakatlan, bár április vége óta, amikor Lajcsinak be kellett vonulnia a börtönbe, csend honol a birtokon, amit Boglárka, az exfeleség házaként emlegetnek. 

Fotó: Szabolcs László / MW Bulvár

Az sem zárható ki, hogy a jelenleg börtönbüntetését töltő zenész kastélyát hasznosították, azaz bérbe adják, vagy már adták is, csak az biztos, hogy bár nincs már eladósorban, sem új tulajdonosnak, sem új bérlőnek nincs nyoma. Ergo új lakója még szinte biztosan nincs a pazar kastélynak.

Miután élénken foglalkoztatja az olvasókat, hogy mi történik Mocsán, ha lesz ott valami változás, annak pillanatok alatt híre megy nem csak az alig több mint kétezer lelkes Komárom-Esztergom vármegyei községben, hanem a világhálón is.