nyesz

Alig nyitottak tartós befektetési számlát

TBSZ és NYESZ helyett bankbetétben parkoltatják a pénzüket a kisbefektetők a vérzivataros időkben. Az értékpapír-állományok növekedése lelassult, a bankbetéteké rekordon áll.

Kerülik a kamatadót a hazai befektetők

Csaknem 20 százalékkal gyarapodtak tavaly novem­ber végéig a tartós befektetési számlák. A brókercégeknél bő egymillió forinttal nagyobb az átlagos egyenleg, mint a bankoknál.

Ha péntekig befizet, százezreket nyerhet

Még két napjuk van a befektetőknek, hogy az idei év után valamilyen állami (adó)kedvezménnyel támogatott megtakarítási formát választva gyorsítsák meg vagyonuk növekedését.

Vonzó az érvényesíthető adókedvezmény

A lakosság értékpapír-állományának negyede már tartós befektetésben van. Az adókedvezmény népszerű, egy átlagos TBSZ-en 6,4 millió forint van.

Gyorsan fogynak a NYESZ-ek

Már csupán 125 ezer nyugdíj-előtakarékossági számla van Magyarországon, a negyedik nyugdíjpillér lassan kikopik a rendszerből.

Megéri a NYESZ

A nyolc magyarországi nagybank közül a legkedvezőbb vagyonarányos NYESZ- szám­lavezetési díjat az Erste vonja le, a legalacsonyabb fix díj az OTP-nél van, míg a legolcsóbb tranzakciós költséget a K&H cégcsoportjába tartozó KBC számítja fel
Világgazdaság Piactér