portfólió

Az európai bankok villámgyorsan válnak meg nemkívánatos portfólióiktól

Az európai bankok rekordsebességgel szabadulnak meg nemkívánatos portfólióiktól, az idei év első felében lebonyolított tranzakciók összesen 55 milliárd euró hitelportfóliót érintettek, ami a 2014. év ugyanezen időszakához képest 20 százalékos növekedés - olvasható a PwC elemzésében.

Kockázatkezelés nélkül nincs jó hozam

A unit linked életbiztosítások mellé egyre több biztosító kínál árfolyamfigyelő szolgáltatásokat, amelyek – ha kell – automatikusan is kezelik a kockázatot a portfóliókban. A kliensek sokszor elégedetlenek a hozammal, maguktól viszont ritkán cserélik le az eszközalapjaikat.

Ennyit a hitelesek mentéséről: Tovább romlott a helyzet

A továbbra is komoly kockázatokkal terhelt nemzetközi gazdasági és pénzügyi környezet, a belső strukturális problémák és több speciális magyarországi tényező hatására a hazai pénzügyi szektor komoly nehézségekkel néz szembe.

13 milliárdos mínuszban a bankszektor

A bankok eredménye az első háromnegyedévben csökkent az előző év azonos időszakához képest, amiben fontos szerepet játszott a portfolió minőségének romlása, valamint a végtörlesztés miatt várható veszteségekre képzett tartalék - derül ki a felügyelet elemzéséből.

Nem sok jót vár magyar leányától az Erste

Az osztrák Erste Group Bank AG a rendkívüli tételek miatt 973 millió eurós konszolidált nettó veszteséget könyvelt el a januártól szeptemberig terjedő időszakban: az előző év azonos időszakában még 633,8 milliós nyereséget ért el – közölte a bank.
Világgazdaság Piactér