űrszonda

Újabb űrszondát veszített el a NASA

„Halottnak” nyilvánította a Dawn űrszondát az amerikai űrkutatási hivatal, miután a héten teljesen megszakadt a kapcsolat vele.

Újabb kisbolygót fedezhet fel a NASA

Az aszteroidakutató űrszonda péntek délután közelítette meg a Földet, és használta a bolygó gravitációját arra, hogy a Bennu kisbolygó felé vezető pályára térjen.

Meghibásodott a Holdon a Jáde nyula

Műszaki probléma akadályozza a Jáde nyúl elnevezésű kínai holdjáró tökéletes működését, a zavar elhárításán dolgoznak a kutatók - jelentette a kínai média szombaton.

13 tonnás, mérgező űrszonda zuhan a Földre, valahol

Egy 13,2 tonnás orosz űrszonda zuhan a Föld felé, hogy pontosan hova fog megérkezni, az egyelőre nem tudható, az viszont igen, hogy a fedélzeten 11 tonna mérgező rakéta-üzemanyag található.

Lakható bolygókat keres a Kepler

A NASA asztrofizikai kutatórészlegének igazgatója szerint a Kepler űrszonda alapvetően megváltoztathatja az emberiségről alkotott képünket. A missziót pénteken indítja az űrkutatási hivatal.

Rejtélyes fehér anyagot vizsgálnak a Marson!

A Phoenix űrszonda ásókarjai egy fehér foltot fedtek fel a Mars felszínén. A csillagászati projekt tagjai továbbra sem tudják biztosan, hogy jeget vagy sót talált-e a szonda. Az élet lehetősége szempontjából elsőre a jég tűnne bíztatónak, de a só is fontos jel lehet.
1
Világgazdaság Piactér