Megindult a harc az Esmya pozícióiért

Míg a Richter stratégiai készítménye májusig parkolópályára került Európában, addig a konkurensek igyekeznek kihasználni az ölükbe hulló lehetőséget.

Javaslatokkal várja az új kormányt a Kamara

A kamara eddig minden gazdasági kormányzattal együtt tudott működni – közölte Parragh László a Kavosz évnyitóján.

Lejjebb adták az igényeiket a privátbanki ügyfelek

Nullás hozamot ígérnek a cégek, az ügyfelek sem várnak már irreálisan magas hozamot.

Parragh László elárulta, miért izgulnak Paks II. miatt a környező országok

Az MKIK elnöke szerint Magyarország felkerült a térképre, „szóba állnak velünk”.

A gigászok sem úszhatják meg a digitális adót

Az Európai Bizottság három százalék áfát tervez kivetni a digitális cégek forgalmára. A vállalatok nem boldogok a megnövekedett adóterhek miatt.

Júniustól az italautomatákat is figyeli a NAV

A pénztárgépek után július 1-től az italautomaták forgalmára is rálát majd a NAV. A vállalkozásoknak 3 hónapjuk van felkészülni.

Akár a 6 százalékot is megközelíthette a magyar GDP növekedése

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője szerint „óriási lendülettel kezdte az idei évet” a gazdaság.

Mélyrepülésben a gazdasági szereplők bizalma

A másfél éves mélypontra süllyedt adatok egyértelműen az amerikai importvámok kivetésének tulajdonított potenciális károkra vezethetők vissza.

Heti 50 milliárd forintnyi uniós támogatást fizetnek ki

A 2014–2020-as uniós ciklusban idén 50 milliárd forint körül alakul a támogatáskifizetések heti átlaga, havi 200 milliárd kerülhet a nyertes pályázók számlájára.

Egy nap alatt óriásit bukott Zuckerberg

Ötvenmillió felhasználó érintett az adatlopási botrányban. Hét százalékot esett a Facebook-részvény, de Zuckerberg még így is fürdik a pénzben.

Rekorderedményt ért el a Generali

A biztosítói vállalatcsoport működési eredménye 4,89 milliárd euróra, az adózott eredménye 2,1 milliárd euróra nőtt tavaly.

A Mol kivételével erősödtek a vezető papírok

A BUX délután fél háromkor 37 824,41 ponton állt, ami a legutóbbi, hétfői záró értékéhez képest 135,32 pontos, 0,36 százalékos emelkedés.

Bővül az ökoiskolai hálózat

Magyarországon jelenleg összesen 967 ökoiskola működik, amelyek 30 százaléka, 372 intézmény már elnyerte az örökös ökoiskola címet is.

Már kevés a kiadó raktár itthon

A hiány annak ellenére jelentkezhet, hogy tavaly nőtt a fejlesztői aktivitás, az előző évinél 50 százalékkal több új ipari-logisztikai terület került piacra.

Új üzemcsarnokot adtak át Bonyhádon

A helyi ipari parkban a bőrbevonatú autóalkatrészeket gyártó Schäfer-Oesterle Kft. fogja bővíteni a termelését.

További 400 ezer hektoliter sör Sopronból

Kétmilliárd forint saját forrásból harminc százalékkal bővíti kapacitását, emellett optimalizálja gyártását a Heineken Hungária Zrt. soproni gyárában.

Új korszak kezdődik az internetezésben

Elindult a WiFi4EU portál, így az európai települések ezen keresztül regisztrálhatnak uniós támogatásért, ingyenes wifi-hozzáférési pontok létesítésére.

Új autóút épül, ha végre kitavaszodik

Az időjárás függvényében heteken belül elkezdődhet az M44-es gyorsforgalmi út Békéscsaba-Kondoros szakaszának kivitelezése.

Húszéves terv a Corvin Áruház felújítása

Húsz éve nem lépték meg, mert gazdaságtalannak bizonyult, de most mégis felújítja a Corvin Áruházat a tulajdonosa.
16:12
Vállalatok

A Rózsadombra is felért az árhullám

Az országban a harmadik legmagasabb átlagos ingatlanárakkal a II. kerület büszkélkedhet, tavaly egy négyzetméterért 560 ezer forintot kellett fizetni.
18:45
Vállalatok

Digitális jövőkép a szektorban

Okos otthon, okostelefon, intelligens lift – egyre nagyobb számban jelennek meg a piacon a különböző okos innovációk, és máris itt egy újabb kifejezés, a proptech, amely az ingatlanpiac digitalizációs robbanásának hívószava.

Sok megyében az infokommunikáció fizet a legjobban

Ágazati összevetésben a fővárosban a pénzügyi szolgáltatás mellett az információ és kommunikáció hozta a legtöbbet a konyhára.

Nagyobb növekedést vár a spanyol jegybank

A Banco de Espana a korábban jelzett 2,4 százalékról 2,7 százalékra javította Spanyolország várható éves gazdasági növekedését.

Lassult a brit infláció, de nem eléggé

Jelentősen lassult, de a célszint felett jár az infláció Nagy-Britanniában, a lakhatási költségek nélkül számolt fogyasztói árindex 2,7 százalékkal nőtt.

Szupervárost építenek Kínában

New Yorknál háromszor nagyobb területű új innovatív gazdasági központot épít Kína Pekingtől alig száz kilométerre, amely akár a főváros szerepét is átveheti.

Eladói nyomás alá kerül néhány kispapír

Tízről nyolcra csökken a CECE indexen belül a magyar részvények száma, ami a kikerülő papíroknál többnapi forgalomnak megfelelő eladásokat hozhat.

Alulértékelik a Duna House részvényeit

A 2018-as év a menedzsment eredmény-előrejelzése szerint kiugróan jól alakulhat a Duna House-nál, ugyanis két ingatlanfejlesztési projekt is lezárul.

Nőtt a negyedéves kincstárjegy átlaghozama

A hetente tartott 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukción az Államadósság Kezelő Központ 40 milliárd forintért vitt piacra állampapírt.

Új jegybanki platform segíti a fintech cégeket

Az MNB keddtől Pénzügyi Innovációs Platform elindításával segíti az új fintech kezdeményezések biztonságos, a pénzügyi stabilitást megőrző elterjedését.

A játékboltoknak is rekordokat tartogat a húsvét

Az éves árbevétel közel ötödét is hozhatja a játékpiacon a húsvét, amely a karácsony után a második legforgalmasabb időszak.

A Vodafone bemutatja a jövő digitális munkaköreit

„What will you be?” néven indított egyedülálló, a jövőbeli digitális munkakörökkel foglalkozó programot a Vodafone.

Egy egész napot kaphatnak a halak

A kormányzati szereplők, az országos érdekképviseletek és a civilek összefogásával és egyetértésével érhetők el eredmények a halágazatban.

A Ryanair megveszi Niki Lauda légitársaságát

A Ryanair vásárolja meg Lauda légitársaságát, amellyel német és osztrák piacon szeretnének hódítani. Három év múlva már 30 gépes flottát ígérnek.

Ne maradjon le a fontos hírekről!

Világgazdaság Piactér