Bocuse d'Or

A magyar gasztronómia bukása és felemelkedése

A múlt század közepén hanyatlásnak induló magyar konyhát csak nagy erőfeszítések árán sikerült megmenteni. Azóta van Michelin-csillagos éttermünk és Bocuse d’Or-győztesünk is.

A középmezőnyben végeztek a magyarok

Az ováció idén elmaradt, holott a Bocuse d’Or szakácsverseny döntőjében a Pohner Ádám vezette magyar csapat 12. helye kifejezetten jó eredmény.

Összeállt az első V4 Menü

Budapesten született meg az első V4 menü, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia által felkért vezető cseh, szlovák, lengyel és magyar séfek közreműködésével.

Sorsdöntő Michelin-csillagos este

Kelet-Európában először Budapesten rendeznek Michelin-listás díjátadó gálát, ahol Európa régi és új Michelin-csillagos séfjei ízelítőt kapnak a magyar vendéglátásból is.

Sorsdöntő Michelin-csillagos este

Kelet-Európában először Budapesten rendeznek Michelin-listás díjátadó gálát, ahol Európa régi és új Michelin-csillagos séfjei ízelítőt kapnak a magyar vendéglátásból is.

Nagyhatalmak a konyhában

Nagyhatalmak versengenek egymással a főzésben, egyre fiatalabb szakácsokkal. A konyhában is szerencsét hozott a Rubik kocka. Először jutott döntőbe, rögtön tizedik lett Széll Tamás, a magyar séf. A hazai gasztronómia és a turizmus is profitálhat ebből. A nyertes egy csapásra a legjobban fizetett szakácsok közé kerül. Miért jó nekünk a Bocuse d'Or?
1
Világgazdaság Piactér