Az előzetes tervnek megfelelően, rendben mennek a dolgok a magyar csapat számára a Bocus d’Or lyoni döntőjében – erről a stáb egyik sajtóreferense nyilatkozott a Világgazdaságnak. 

Fotó: Antonio Fekete / Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Lami Juli azt mondta, hogy az alapanyagok időben megérkeztek, és 

az első neuralgikus pont, a konyhai bepakolás akadályát is kiválóan ugrotta meg

a Dalnoki Bence séf, Nyikos Patrik commis és Széll Tamás coach alkotta trió.

„Jól sikerült a konyhai zsűri által lefolytatott szemle is, szóval most már csak a lényeggel kell foglalkozniuk. Bence egyébként éppen arról beszélt előzetesen, hogy már ott akar állni végre a pultnál, mert onnantől kezdve csak főzni kell” – mesélte.

A világ legrangosabb szakácsversenyének második napján rendkívül erős mezőny állt rajthoz: a franciák mellett a dánok és az amerikai csapat is megméretteti magát. A magyar csapat azzal a céllal érkezett a lyoni döntőre, hogy a dobogóra álljon.

Mi következik most?

Széll Tamásék az első ételt 13:08-kor tálalják, a második ételt pedig 13:48-kor. Ezután a csapatnak még ki kell pakolnia a konyhából, ezzel 15 óra körül végezhetnek. Az eredményhirdetés 18 órakor esedékes.