Kiemelkedő eredménnyel zárta a március 23-24-én zajló rangos szakácsversenyt a magyar csapat. Színvonalas munkájukkal az előkelő második helyezést érték el, ami egyben azt is jelenti, hogy ők képviselik hazánkat a Bocuse d’Or 2023-as lyoni világdöntőjén. A verseny első díját Dánia vihette haza.

A magyar csapat tagjai:

  • Dalnoki Bence, a Stand Étterem sous chefje,
  • segítője Nyikos Patrik commis, a debreceni IKON Étteremből,
  • a coach pedig Széll Tamás 2016-os európai győztes volt.

Az idei mezőny rendkívül erős volt, versenyről versenyre látszik, hogy az újonnan résztvevő országok is egyre komolyabban veszik a felkészülést.

A budapesti eseményen a nagyközönség ismét kiváló magyar alapanyagokat ismerhetett meg, emellett magyar séfek százai és érdeklődők sokasága követte nyomon a legjobbakat élőben és online.

A magyar csapat döntős ételeiről itt mutattunk képeket.

Az esemény kiváló alkalom volt arra, hogy a nemzetközi porondon előtérbe kerüljenek hazánk termékei, kulturális és turisztikai kincsei, illetve gasztronómiája. Most jön a felkészülés a legnagyobb kihívásra: 2023-ban a magyar csapat is részt vesz a Bocuse d’Or lyoni döntőjén.

Az eredményhirdetésről készült videóinkat alább nézhetik meg: