IMF tárgyalás

Raiffeisen: Nem vagyunk optimisták az IMF-tárgyalás kapcsán

Elhúzódó IMF/EU tárgyalásokra kell számítani, mivel a magyar kormány úgy gondolja, hogy nem szükséges változtatni a gazdaságpolitikán, miközben a nemzetközi szervezetek ezt máshogy látják - mondta Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője a pénzintézet harmadik negyedévi előrejelzése alkalmából tartott keddi tájékoztatón.

Sérülékeny a forint, alul kell súlyozni a hazai államkötvényeket

A romló növekedési kilátások fokozatosan növelik a kockázatokat, ezért a befektetők számára továbbra is az óvatosabb, pénzpiaci eszközöket javasoljuk. A részvénypiacok jelenleg alacsony értékeltségi szintje már alkalmas lehet vállalati papírok vásárlására, azonban a magas kockázatok miatt leginkább tőkevédett formában, hiszen rövid távon további esés sem zárható ki - mondta el Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

NGM: Akár napokon belül indulhatnak az IMF-tárgyalások

Nátrán Roland, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a Gazdasági Rádiónak adott interjúban elmondta, hogy az árfolyamgát áprilistól életbe lépő új rendszere már a devizahitelesek 97 százalékának kínál könnyítést.

"Az Orbán-kormány szereti, ha utálja a piac"

A Bloombergnek adott nyilatkozatában a KBC Asset Management egyik elemzője úgy fogalmaz: az Orbán-kormány mindent elkövet azért, hogy ne nyerje el a piac tetszését.

Folytatás csak az EU-val?

Néhány napig egymás mellett elbeszélő nyilatkozatháború zajlott a magyar–EU és a magyar–IMF viszony megítéléséről. A valutaalap azóta sértődötten hallgat, az unió óvatosan kivár, a magyar vezetés pedig konokul kitart, amellyel nagyot kockáztat, de nyerhet is még.

Cudar kilátások Magyarországnak? - Leminősíthet a S&P's is

A költségvetési hiánycélokkal és a fiskális megszorító intézkedésekkel kapcsolatos nézeteltérések nyomán felfüggesztette az IMF és az EU a magyar IMF hitelprogram felülvizsgálatát. Magyarországnak a tárgyalások megszakadása jelentős gondot okozhat, egyrészt mivel a hitelprogramot sokan külső politikai horgonyként értelmezték, másrészt mivel Magyarország decemberig, egy új kétéves megállapodás megkötéséig szívesen meghosszabbította volna a szerződést. A Saxo Bank szerint az októberben esedékes önkormányzati választások közeledtével a kormányt inkább foglalkoztatják a közeli politikai célok, mint a gazdasági stabilitás - derül ki a Saxo Bank elemzéséből.

Moody’s: Azt figyeljük, lesz-e hiteles reform

A hitelminősítő intézet ma közölte, hogy felülvizsgálat alá helyezi Magyarország kockázati besorolását. A Moody’s a az IMF-tárgyalások miatt megnövekedett kockázattal indokolja a döntést.

A magyar-IMF tárgyalások félbemaradása rontja a kilátásokat

Rontotta a tágabb értelemben vett Kelet-Európa idei és jövő évi gazdasági növekedésére adott előrejelzését csütörtökön a londoni Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD), arra a véleményére hivatkozva, hogy az euróövezetben zajló költségvetési megszorító programok gyengítik a fő exportpiacnak számító valutaunió kilátásait. A bank szerint a magyar kormány által a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az EU-val folytatott tárgyalások félbemaradása, és a tervezett bankadó is rontja a kilátásokat.
Világgazdaság Piactér