stressz teszt

Így verik át a bankok az európai stressztesztet

A pontos közzététel nem helyettesíti a rossz könyvelést. Az európai politikusok azonban még egyszer megpróbálkoznak ezzel a megoldással: holnap hozzák ugyanis nyilvánosságra a 91 európai bankot felölelő stressz teszt eredményeit. A bankok meglepő módon verik át a tesztet, a trükközés annak hitelességét már évek óta megkérdőjelezi – írja elemzésében a Bloomberg.

Kiderül, mennyire állják a sarat a bankok, az OTP is vizsgázik

Sajtójelentések szerint valószínűleg július elejére halasztódik az európai banki stresszteszt eredményhirdetése, mivel az Európai Bankfelügyeleti Hatóság (EBA) néhány pénzintézetnél elégtelennek találja a benyújtott adatokat, ezért pótlást, illetve korrekciót kér az adatszolgáltatásban. Az eredményeket eredetileg június végén kellett volna közzétenni.

Habozik az EU: És ha repülő csapodik egy reaktorba?

Az atomerőművek működését vizsgáló stressztesztek júniusban kezdődnek, az eredményekről szóló részletes jelentés pedig decemberben kerülhet majd az Európai Tanács elé - mondta Günther Oettinger, energiaügyi EU-biztos, az illetékes tagállami miniszterek gödöllői informális ülésének szünetében kedden.

ÖNB: nyereségesek voltak Kelet-Európában az osztrák bankok

Az Osztrák Nemzeti Bank (ÖNB) becslése szerint a rossz hitelek aránya Kelet-Európában idén érheti el a csúcsot, de néhány országban ez 2012 elejére is eltolódhat. Régiónkban a rossznak minősített hitelek aránya a teljes állományon belül kétszer akkora, mint Ausztriában.

Strauss-Kahn a bankok állapotával riogat

Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezetője arra figyelmeztetett, hogy a német tartományi bankoknál jelentkező problémákat gyorsan meg kell oldani.

Ecofin: Keményebb reformok, szigorúbb banki stressz tesztek

Lendületet vett az európai gazdaság talpra állása, de a államadósságok problémájának kezelésére strukturális reformok kellenek - mondta Olli Rehn, az Európai Unió (EU) gazdasági ügyekért és monetáris politikáért felelős biztosa Gödöllőn, az EU gazdasági és pénzügyminisztereinek (ECOFIN) kétnapos informális tanácskozását záró sajtótájékoztatón.

Japán - Magyarország rendkívüli uniós ülést hívott össze

A japán földrengés tapasztalatai és a legfrissebb észak-afrikai fejlemények fényében az Európai Uniónak át kell tekintenie a helyzetet az energiabiztonság területén és az energiapiacokon - jelentette ki Fellegi Tamás hétfő reggel Brüsszelben.

60 százalékos esélyünk van a katasztrófára

A Fitch Ratings felmérése szerint 60 százalék az esély arra, hogy 2013 közepén Kínát bankválság éri el annak nyomán, hogy rekord összegben nyújtott hiteleket és növekedtek az ingatlanárak az országban.

Az EU ismét stresszeli a bankokat

Az idei év első felében lesznek a következő stressz-tesztek az európai bankszektorban - jelentette be csütörtökön Londonban az idén januárban létrejött európai bankfelügyelet (EBA). Az eredményeket várhatóan az év közepén ismerheti meg a nagyközönség.
Világgazdaság Piactér