A július 19-i Powerball lottósorsoláson egy szerencsés amerikai több mint egymilliárd dollárt nyert, ugyanis az övé volt az egyetlen szelvény, amely mind a hat számot eltalálta – írta az Insider.

Fotó: AFP

A főnyeremény 1,08 milliárd dollár, azaz több mint 365 milliárd forint lett.

Bár hatalmas összegről van szó, a szerdai jackpot csak a harmadik legnagyobb főnyeremény a Powerball, és a hatodik az amerikai lottó történetében. A Powerballon tavaly novemberben vitték el a legnagyobb főnyereményt, amikor a 31 éves, kaliforniai Ed Castro 2,04 milliárd dollárral lett gazdagabb.

A mostani jackpot azután nőtt ekkorára, hogy 38 egymást követő sorsoláson nem volt telitalálat, ez pedig nem véletlen: a lottó honlapja alapján egy a 292,2 millióhoz az esélyünk arra, hogy eltaláljuk a nyertes számokat.

Ha a lottónyertes megjelenik a díjáért, kétfajta kifizetési mód közül választhat: egy összegben kézhez kap 558,1 millió dollárt, vagy 30 éven keresztül, részletekben adják oda neki a teljes 1,08 milliárd dollárt.

Az egy összegben történő kifizetés értéke így is közel 200 milliárd forint, ám adózás után lehet, jobban jár az, aki türelmesen kivárja, hogy az évek során, részletekben utalják át neki a teljes összeget.

A szerda esti sorsolás nyerőszámai a következők voltak: 7, 10, 11, 13 és 24, a Powerball-szám pedig ismét a 24-es volt. A Kaliforniai Lottótársaság közleménye szerint a szerencsés szelvényt Los Angelesben, egy szupermarketben vásárolták meg.

Nyert a lottón? Ideje terapeuta után nézni!

Egy neves pénzügyi tanácsadó elárulta, hogy szerinte mit kell tennie egy friss lottómilliomosnak.