BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Magyar gazdaság

A forinton és az üzemanyagárakon múlik leginkább a magyarok optimizmusa

Nem véletlenül elégelte meg az üzemanyagárak emelkedését a kormány, az elemzők szerint a benzin és a gázolaj ármozgása rövid távon is jócskán képes befolyásolni a lakosság hangulatváltozását.
Törékeny a hazai cégek és a lakosság optimizmusa, hiába javultak tavaly folyamatosan a hangulatindexek, idén egyelőre stagnálás figyelhető meg – hangzott el a Bruttó legújabb adásában. Isépy Tamás és Koncz Péter, a Századvég Konjunktúrakutató elemzői voltak a vendégeink, akik megosztották a legújabb reprezentatív kutatásuk eredményeit. A probléma idén leginkább a gazdasági környezet megítéléséből ered, ahol látható volt egy visszaesés az év elején, miközben az anyagi helyzet megítélése nem változott. Arra is rámutattak, nem véletlenül elégelte meg az üzemanyagárak emelkedését a kormány, az elemzők szerint a benzin és a gázolaj ármozgása rövid távon is jócskán képes befolyásolni a lakosság hangulatváltozását, ami a fogyasztás helyreállásakor kulcsfontosságú lenne, hogy fokozatosan javuljon. De nem csak az üzemanyagárak, a forint mozgása is képes meghatározni a lakosság optimizmusát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.