Vezető

Agárstadionnal és öttusaközponttal bővül a Kincsem Park

Többek között multifunkciós agárstadion, valamint nemzeti öttusaközpont helyszínéül szolgáló komplexum, így uszoda, fedeles lovarda, vívóterem épülhet két éven belül a Kincsem Parkhoz.

Öt év alatt megháromszorozta bevételét, miközben megduplázta látogatószámát a Kincsem Park, ami példátlan a lósport, illetve a nemzetközi lóversenyfogadás történetében. A Kerepesi út mögött lévő 85 hektáros területen több milliárd forintos fejlesztések startolhatnak el hamarosan, élmény- és tudásközpont létrehozásának céljával.

Többek között multifunkciós agárstadion, valamint nemzeti öttusaközpont helyszínéül szolgáló komplexum, így uszoda, fedeles lovarda, vívóterem épülhet két éven belül

– tájékoztatta a Világgazdaságot Pécsi István, a Kincsem Nemzeti Kft. és a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. ügyvezetője.

MTI Fotó: Beliczay László

A kiemelkedő látogatószámot a gasztronómiai elemekkel és derbivel kombinált fesztiválrendszernek és a megújított Ügetőszilveszternek köszönhetik. Az újrapozicionálás ezek révén olyan jól sikerült, hogy nemzetközileg is referenciaként hivatkoznak a magyar modellre

– mondta Pécsi István, aki számára egyértelmű volt, hogy az elöregedett fogadótábort meg kell fiatalítani, hiszen már generációk hiányoztak a közönség és a fogadók soraiból.

A hatvanas évek sztárja, Imperiál óta Overdose tudott csodát tenni a magyar lóversenysporttal, a sokáig veretlen lovat tízezrek akarták látni, és persze fogadni rá.

A Kerepesi út és a Hungexpo által határolt 85 hektáros ingatlan rendezése előtt a többségében állami tulajdonú terület tulajdonosi viszonyainak rendezése nyitja meg az utat – tette hozzá. A tervezéshez az alapokat és a keretet a Kincsem nemzeti lovasprogram biztosítja.

A célok tiszták: négy-öt éven belül önfinanszírozóvá kell tenni az ágazatot, amihez újra divatba kell hozni a lóversenyeket, azaz növelni kell a látogatószámokat, és a fogadók felé a versenyek ázsióját nemzetközi futamok behozatalával kell emelni. A bevételeket teljes egészében visszaforgatja a társaság a lóversenyzés támogatására, fejlesztéseket és a sportág, a játék megértését segítő oktatási célú programokat is finanszíroznak belőle.

A teljes cikket a hétfői Világgazdaságban olvashatja

Nemzeti Lóverseny Kft Kincsem Nemzeti Lovasprogram Kincsem Park